Superheld Lieke ontdekt haar talenten.Naam: Lieke Veldhuis.
Leeftijd: 25 jaar.
Superkracht: Organiseren van culturele evenementen en activiteiten.
Superheld sinds: Begin 2015.

“Nu kan ik met zekerheid zeggen waar ik goed in ben. Ik wist dat ik genoeg talenten had, maar ik kon niet goed genoeg verwoorden welke dan precies. En het al helemaal niet laten zien.”  Lieke werkte als barista en winkelmedewerker, maar voelde zich nutteloos en ontevreden. Opzoek naar positieve inspiratie kwam ze Superheld tegen. “Bij Superheld kon ik praten over mijn frustraties, het niet op mijn plek zitten. Bij de mensen om me heen, kon ik dat niet echt kwijt. Ik had het gevoel de enige te zijn. 

Met name de opdracht waarbij je je netwerk inschakelt, gaf inzicht in haar kwaliteiten en valkuilen. Ze kent nu haar superkracht én kan ‘m in één zin verwoorden. Haar valkuilen tackelt ze door er open over te zijn en om feedback te vragen. “Ik kan ergens compleet voor gaan. Voor anderen kan dit overweldigend zijn. Ik vraag mensen met wie ik net samenwerk dan ook dit op tijd aan te geven. Zo blijf ik leren over mezelf.”

Nog een waardevolle les uit de trainingen, was het bijhouden van een Superheld-boekje. “De antwoorden tijdens de training waren een bevestiging over wat ik al van mezelf wist. Maar het op papier zien, in de juiste woorden, is zo fijn. Voor een sollicitatiegesprek pakte ik mijn Superheldenboekje erbij. Dan was ik goed voorbereid op het gesprek.”

Superheld hielp Lieke rust creëren en te doen wat ze ECHT wil: ondernemen en evenementen organiseren in de culturele sector. Niet zonder succes, want inmiddels is dit meer dan de realiteit. Naast haar baan als assistent fondsenwerver bij United World College, startte ze samen met Lisa Geitenbeek (mede-Superheld) een alternatief toeristenpunt in Utrecht, voor jonge reizigers en nieuwe Utrechters: SPOT.

Door: Evelien van Superheld