Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Ik was niet zo blij met mijn huidige baan, maar ik wist ook niet zo goed wat ik wel wilde en ook niet waar ik goed in was en waar mijn kwaliteiten lagen en daar wilde ik wel wat mee. Ik wilde heel graag iets anders. Ik wilde gelukkig zijn. Ik was echt ongelukkig in mijn werk. En het feit dat je niet alles perse alles op on hold hoeft te zetten als je er aan begint is echt heel erg fijn. Ik twijfelde namelijk heel erg of ik wel de juiste beslissing had gemaakt. Want dit is best wel eng. Zeker als je baan opzeggen en niets voor in de plaats doen. Het is fijn dat er niet gelijk wordt gezegd doe dat gelijk, wacht even.

In Module 0 maakte ik een beeld van waar ik toen stond en waar ik naar toen wilde, dat moest er van af. Ik had het meest last van de goedkeuring van anderen en het perfectionisme. Het belemmerde mij heel erg en ik had constant het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Ik voelde mij heel erg boos en verdrietig. Je baalt van jezelf. Dit gevoel kan ik nog wel terug halen maar ik moet het nog steeds wat meer loslaten. Als ik hier mee ga zitten dan geef ik mijn schurk de kans om heel erg naar de voorgrond te komen en dat is nou juist wat we niet willen. Ik hoopte op meer duidelijkheid ook wat meer emotionele stabiliteit. Ik ging echt alle kanten op; ik kon blij en vrolijk zijn en chagrijnig en boos en verdrietig, wilde ik mijn bed niet uit. Extremen. Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Alles ging de pan uit. Ik kon mij niet overgeven aan dit allemaal en daarom ontplofte dit ook zo?! Ik stond mezelf toe om te piekeren

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Ik ging er in begin vol in. Het was met ups-and-downs, Een beetje zoals je een berg beklimt. In begin een beetje vlak en dan moet je over een rotsblok heen. Mijn grootste rotsblok was verder gaan nadat ik mijn schurk had ontdekt. Mijn schurk liet mij zielig voelen en hier bleef ik erg in hangen. Ik ben begonnen met een paar hele kleine dingen omgooien. Telefoon uit bed, uit de slaapkamer. Dus ik kan ‘s avonds niet meer op mijn telefoon kijken als ik ga slapen. Als ik niet kan slapen lees ik of ik probeer ik mij voor te stellen dat alle gedachten in losse schermpjes zijn en dan komt er een soort opruimer die met een bezem de schermpjes uit mijn hoofd veegt. Zelf bedacht. Ik ben niet zo onrustig meer ‘s nachts, minder intense dromen, Ik heb wel getwijfeld aan het proces. Als ik het alleen had moeten doen, dan red ik het niet. Je gaat twijfelen aan jezelf. Ik vond de events heel tof. Ik heb er 2/3 gedaan. Het is fijn om met gelijkgestemden te praten. De community heb ik niet zoveel gedaan. Sommige verhalen zijn lang. Niet helemaal mijn ding. Ik ben bij mezelf gebleven. Ik zag de verhalen. Zij schrijven niet mijn verhaal. De module 1 vond ik het moeilijkst. Schurk en held vond ik heel erg abstract. Ik kende mijn schurk heel erg goed. Ook door M1 leer je die kennen. Ik zou niet weten wie mijn held is. Ik ben een fictie verhaal gaan schrijven. Wie zou ik zijn, wat zou ik doen! Coaching. Heel erg fijn. Door de gesprekken ga je door je harde, moeilijke wegen heen. Na het gesprek had ik altijd een goed gevoel;

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Ik leef niet meer in extremen. Mijn boosheid en verdriet is er nog wel, maar het is onder controle en ik kan het in proporties uiten. Ik merkte het pas echt toen ik had gereageerd op een vacature. Na een week in spanning kreeg ik een berichtje dat ik het helaas niet was geworden. Ik was wel teleurgesteld maar waar het voorheen echt het einde van de wereld was, is het nu een teleurstelling. Meer ook niet, dan was deze baan het blijkbaar toch niet voor mij. Op naar de volgende. Uit deze reactie merkte ik dat mijn held sterker is geworden en dat mijn held en schurk meer in balans zijn. Ik kijk anders naar werk, ondanks dat ik nog steeds niet op mijn plek zit. Ik ben nog niet zo ver, ik stop er mee. Ik kan pas stoppen als ik een nieuwe baan heb. Ik nam mijn werk heel erg mee naar huis. Maar ik probeer nu echt om het daar te laten. Ik wil normaal vertellen over mijn dag, zonder dat deze emoties blijven hangen. Ik wil werk met meer vrijheid, waar ik meer zelf mijn dag in kan delen. Ik ben klaar om dit onderzoek aan te gaan waar ik dit kan vinden.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Het avontuur is een rollercoaster, je leert jezelf met behulp van de coaching heel goed kennen. Bedankt voor alles!


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>