Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wie was je toen en wat waren je omstandigheden?

Ik ben begonnen omdat ik zocht, maar niet wist wat ik zocht. Ik was toen heel onzeker en ik voelde mij hopeloos en uitzichtloos. Ik dacht dat ik de dingen die ik wilde gaan doen nog niet kon doen, dat ik er nog niet goed genoeg voor was. Ik werkte toen bij de een kledingwinkel, was ongeveer een jaar daarvoor afgestudeerd en ik was klaar voor iets anders maar wist niet zo goed waar en hoe ik moest zoeken. Ik voelde mij daar onzeker door en alsof ik vast zat. Dit zorgde voor frustratie en verdriet.

Waar verlangde je naar maar lukte je niet? Wat was de externe struggle? Wat was de interne struggle?

Ik ben opgevoed met het idee dat je kan kiezen wat je kan doen, dat je werk kan kiezen wat je leuk vindt. Er wordt alleen nooit verteld of uitgelegd HOE je erachter komt wat je leuk vindt, en hoe je dat kan omzetten in iets waar je je werk van kan maken. Ik verlangde dus naar werk waar je niet alleen geld mee verdient, maar ook waar je met plezier naar toe gaat en iets kan bijdragen aan de wereld. Ik wist alleen niet hoe ik daar moest komen, wat het gevoel gaf dat ik het niet kon. Je gaat dan ook twijfelen aan wat je leuk vindt, en of je dat wel achterna moet gaan OF dat je toch wat anders moet kiezen wat je minder leuk vind, omdat deze weg makkelijker lijkt.

Een externe struggle was zeker wel covid-19. Op het moment dat ik koos om nieuw werk te zoeken stond de wereld stil. De culturele sector, waar ik graag wil gaan werken, is normaal al niet een plek waar het werk voor het oprapen ligt, laat staan tijdens een crisis.

Waarom liep je vast? Wat was niet langer acceptabel? Waarom besloot je te starten met het Avontuur?

Ik liep vast omdat ik in mijn hoofd in cirkels bleef gaan. Je gaat zoeken naar een baan, je weet niet wat je wilt, en dan weer gaat twijfelen aan wat je dan wil. Of dat je dan gaat twijfelen of je het wel kan. Dat ik mij daarna weer verdrietig voel dat ik daar over twijfel. Wat ik dan altijd deed is het even uit de weg gaan en negeren, maar dan voelde ik mij ook weer schuldig en ging ik weer opnieuw op zoek. Zo begon de cirkel dus weer opnieuw. Met elke cyclus groeide de frustratie en dat was op een gegeven moment niet meer acceptabel, dus ben ik met het Avontuur gestart.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe heb je de training, coaching en community ervaren?

Het Avontuur ging langzamer dan ik had gedacht. Ook omdat ik denk ik heb onderschat hoe groot de opdrachten waren, als je ze echt goed wil doen en er echt alles uit wil halen. Dan kan je er best lang mee bezig zijn.

Het ging avontuur ging tot nu toe erg goed. Ik heb SUPER (haha) veel inzichten gekregen over mezelf. Zowel de training, de coaching en de community heb ik als heel fijn ervaren. De coaching was fijn omdat je dan toch andere en meer inzichten krijgt over het proces, dan wanneer je alleen zelf met de opdrachten bezig bent. Het geeft nog net wat meer diepgang.

De community was fijn omdat het gevoel geeft dat je er niet alleen in staat en dat als je een vraag hebt of ergens mee zit, er altijd mensen zijn die je kunnen helpen en steunen, omdat ze het zelf ook hebben meegemaakt.

De training zelf vond ik qua inhoud heel fijn en waardevol. Door dit Avontuur te doorlopen leer je zoveel over jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor iedereen een waardevol proces is, of je nou werk zoekt of niet. Los daarvan zijn de inzichten die je krijgt over jezelf heel waardevol en kan je je hele leven meenemen.

Hoe heeft het avontuur je geholpen in je transformatie? Wat is de interne transformatie geweest? Wat zijn de belangrijke inzichten, gevoelens of overtuigingen die je nu hebt? Wie ben je nu als persoon geworden?

Er zijn zoveel nieuwe inzichten bijgekomen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Het Avontuur heeft met geholpen met zekerder zijn in wie ik ben en wat ik kan. Het heeft me geholpen met inzicht krijgen in de dingen die ik mezelf soms aandoe. De Schurk had bij mij echt de overhand. Die Schurk is er misschien nog steeds wel en zal nooit helemaal weggaan, maar doordat ik er bewust van ben kan ik er veel beter mee omgaan en laat ik het me niet meer tegenhouden.

Daar aan toevoegend: Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Mijn Heldin is daarentegen ook echt opgestaan. Het was sowieso een super leuk proces om haar te ontdekken in mezelf en haar te leren kennen. Ik merk dat ze er nu is, omdat ik me zekerder voel in de keuzes die ik maak. Mijn Schurk was een echte Twijfelkont, maar mijn Heldin Lynn is zeker van haar zaak! Ook is het fijn om haar te herinneren als de Schurk de overhand dreigt te nemen en mezelf eraan te herinneren wat voor goede dingen mijn Heldin al heeft gedaan!

Wat is het externe eindresultaat? Welke stappen of besluiten heb je genomen? Welk concreet eindresultaat heb je nu?

Ik heb een nieuwe baan! Nog niet mijn droombaan, maar wel een baan die ik nooit genomen zou hebben zonder het avontuur. De handelingen die ik moet doen op dit werk zijn dingen die ik echt heel spannend vond, voordat ik aan het avontuur begon, en nu, met steun van mijn Heldin, doe ik het gewoon! Verder ben ik nog niet klaar met het Avontuur, daarom staat het zoeken naar de droombaan nog even op pauze, want ik wil graag het hele proces eerst doorlopen. Maar er liggen al wat kansen klaar voor erna!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Het Avontuur is sowieso een aanrader! Zeker als je vastzit en niet weet welke kant je op wilt. Het gaat diep in op je eigen ontwikkeling, gedachtes, handelingen, geschiedenis. Hoe je daar veranderingen kan aanbrengen als je vindt dat het niet goed gaat, maar dat je ook moet vieren wat wel goed gaat!

Je leert over je innerlijke Schurk, dat stemmetje wat zegt dat je iets niet kan of dat je niet goed genoeg bent. Je leert je Held wakker maken die tegen die Schurk in kan gaan en je sterker laat voelen.

Je leert wat je wilt in je leven, niet alleen je werkleven. Je leert wat je grenzen zijn, je waardes, en hoe je dat kan toepassen in je (werk)leven en de zoektocht daarnaar.

Je leert dingen bij het Avontuur wat voor iedereen waardevol is en waar je de rest van je leven mee verder kan.

Wil je nog iets anders aan ons kwijt?

Justin en team, onwijs bedankt voor dit mooie proces. Ik hoop dat op wat voor manier dan ook blijft voortbestaan, want er zijn zoveel wijze lessen uit dit Avontuur te halen die ik iedereen kan aanraden!


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>