Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wie was je toen en wat waren je omstandigheden?

Voor ik aan het avontuur begon zat er vooral heel veel onrust in mijn lichaam door de grote vraag ‘’wat wil ik in het leven’’. Dat niet weten zorgde voor stress en frustratie en voor twijfels over werk. Maak ik wel de juiste keuzes wat betreft werk? Eigenlijk wist ik dat ik niet op mijn plek zat, maar wat dan wel? Waar is dan wel mijn plek? Het maakte mij onzeker. Ik wilde niet over mijn werk praten als mensen daar over vroegen. Ik voelde mij verdrietig en zat veel in mijn hoofd. Ik wist niet hoe ik eruit moest komen. Ik hield vast aan gevoelens, overtuigingen en ideeën waarvan ik dacht dat ik dat op die manier moest doen. Ik heb dit gestudeerd en hier moet ik aan vast houden, want andere dingen waren toch niet mogelijk met mijn achtergrond. Het was voor mijn gevoel niet mogelijk om uit dat wereldje te stappen.

Waar verlangde je naar maar lukte je niet? Wat was de externe struggle? Wat was de interne struggle?

Ik verlangde naar weten wat ik wil, mijn richting weten. Ik verlangde er ook naar om naar mijn gevoel te luisteren. Stiekem weet je het wel, maar het komt er niet uit. Je weet stiekem heel goed dat je niet op je plek zit, maar volledig uit dat veilige wereldje stappen doe je ook niet. De externe struggle was de mening van anderen. Wat zullen zij denken als je iets heel anders gaat doen dan dat je gestudeerd hebt? Daarnaast ook bang om te falen. Als je uit dat wereldje stapt en het gaat fout, dat anderen daar dan een oordeel op hebben. De druk van de maatschappij; het idee hebben dat je niet kan en mag stilstaan. Je moet altijd maar doorgaan. Er is geen tijd om een stapje terug te doen of om een pauze te nemen. Interne struggle ook wel dat bange gevoel om te falen en de onzekerheid. Vasthouden aan gedachten en overtuigingen: ‘’ik ben toch niet goed genoeg’’, als je dan iets ziet wat buiten je comfortzone ligt. Niet naar mijn gevoel luisteren, naar wat ik écht wil.

Waarom liep je vast? Wat was niet langer acceptabel? Waarom besloot je te starten met het Avontuur?

Op een gegeven moment had ik door dat ik in een vicieuze cirkel was beland. Eeuwig en oneindig solliciteren waaruit toch weer een oké baan kwam. Na een half jaar weer het zelfde gevoel krijgen en dezelfde vragen: onrust en de vraag wat wil ik dan wel? Dat was voor mij echt de knop van ik wil hier echt iets aan doen. Omdat ik voor mijn gevoel er klaar voor was om dit aan te gaan. Ik wilde uit die vicieuze cirkel stappen en hier werk van maken.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe heb je de training, coaching en community ervaren?

Het avontuur verliep voor mij best soepel. Ik ben heel goed begeleid door de online lessen, Justin neemt je echt mee naar de dingen die je nodig hebt. De coachgesprekken waren daarop een mooie aanvulling. Als ik dan vragen of onzekerheden had, kon ik daar met mijn coach wat dieper op in gaan. De community vond ik een hele mooie aanvulling. Door het lezen van de ervaringen van anderen, weet je dat je er niet alleen voor staat. Je bent namelijk niet de enige met deze struggles! Het Avontuur klopte voor mij. Zowel de lessen, als de coaching en de community dragen allemaal bij aan mijn proces. Het is echt heel waardevol hoe dit alles met elkaar samenhangt en elkaar versterkt.

Hoe heeft het avontuur je geholpen in je transformatie? Wat is de interne transformatie geweest? Wat zijn de belangrijke inzichten, gevoelens of overtuigingen die je nu hebt? Wie ben je nu als persoon geworden?

De combinatie van de lessen, de coaching en de community zorgen voor een bepaalde behoefte om alles uit het Avontuur te halen. ‘’Vertrouw op het proces’’, wat vaak in het Avontuur wordt genoemd, heeft mij hierbij ook heel erg geholpen. Soms waren bepaalde resultaten of inzichten vaag of nog niet veelzeggend, maar door op het proces te vertrouwen kregen ook deze weer een logische plek in het geheel. De grootste transformatie die ik heb ondergaan is van onrust naar rust, en van onzekerheid naar zekerheid. Ik heb geleerd om meer in het nu te leven, en meer vanuit mijn gevoel in plaats van mijn verstand. Daarnaast het herkennen van mijn belemmerende overtuigen en hier op de juiste manier mee omgaan. Ik vind het heel waardevol dat het Avontuur verder gaat dan alleen werk. Ik merk dat ik als volledig persoon gegroeid ben. Ik voel mij sterker, dankbaarder en met een verbredende blik op de wereld kijkend. Alsof mijn ogen zich hebben geopend voor al het moois wat er op deze wereld is.

Wat is het externe eindresultaat? Welke stappen of besluiten heb je genomen? Welk concreet eindresultaat heb je nu?

Door zelfkennis en inzichten die ik heb gekregen in het Avontuur, heb ik nu het vertrouwen in mezelf om uit mijn ‘’veilige wereldje’’ te stappen. Ook weet ik dat ik niet nu op mijn eindbestemming hoef te zijn, maar dat elke stap (hoe klein ook) in de juiste richting, een stap dichter is bij waar ik uiteindelijk wil zijn. Met deze motivatie op zak ga ik de stappen nemen in de richting die ik voor ogen heb. Uit de vicieuze cirkel, op weg naar waar mijn hart sneller van gaat kloppen!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Al lang liep ik met de vraag ‘’wat wil ik nou echt in het leven?’’. Dit bezorgde mij veel onrust, verdriet en frustratie. Weten dat ik niet op mijn plek zit, maar wat dan wel? Het Avontuur is een traject die helpt deze vragen te beantwoorden. Door middel van online lessen en coach gesprekken wordt je meegenomen in je eigen proces om antwoord te krijgen op die vraag. Maar het gaat breder dan dat. Je gaat als eerste veel zelfkennis opdoen over je persoonlijkheid, waarden en drijfveren. Maar ook over jouw vaardigheden en superkracht. Vervolgens leer je het ontstaan van je superschurk (je belemmerende gedachten) kennen én herkennen, en hoe je deze gedachten kunt doorbreken. Een lastig proces, maar ontzettend waardevol. Je gaat de gedachten omvormen naar stimulerende gedachten, je superheld. Want wie wil jij graag zijn in het leven? Met alle handvaten op zak kun je uiteindelijk jouw richting gaan bepalen: jouw superhelden leven! Het Avontuur in een notendop 🙂

Wil je nog iets anders aan ons kwijt?

Ik wil Team Superheld ontzettend bedanken voor het waardevolle proces wat ik heb mogen doorlopen! Mijn richting zo helder hebben is als een cadeautje die ik onwijs koester! Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat Superheld wordt doorgegeven en kan blijven bestaan. Zodat er nog meer prachtige mensen worden geïnspireerd om hun mooiste leven gaan lijden, die ze nooit voor ogen hadden durven zien.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>