Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon?

Als ik terugkijk naar mijn intake-vragenlijst, dan is de samenvatting vooral dat alles in mijn hoofd ‘vaag’ was. Ik heb daar opgeschreven: ‘Ik heb geen idee wat ik wil en hoe ik daar moet komen.’ En op de vraag waarom ik dacht dat het Avontuur geschikt voor me was, antwoordde ik: ‘Omdat ik vast zit en geen chocolade kan maken van al mijn hersenspinsels.’

Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Chocolade dus 😉 Dat vooral. Ik voelde veel onrust, piekerde veel, was onzeker. Ik zat niet lekker in m’n vel. Ik had veel twijfels en heel weinig zelfvertrouwen. Daar wilde ik mee aan de slag. Ik had het Avontuur al vaker voorbij zien komen, maar ik was er denk ik eerder niet klaar voor. Vorig jaar zat ik een aantal weken thuis met burn-out verschijnselen. Ik voelde binnen de baan die ik toen had veel druk en angst om voor mezelf op te komen als het me teveel werd of ik taken moest uitvoeren waar ik me niet prettig bij voelde. Want ik moest toch alles kunnen wat er van me werd gevraagd en in de tijd die ervoor stond? Ik weet nog goed wat er in één van mijn eerste begeleidingsgesprekken n.a.v. mijn uitval naar voren kwam: ‘jij bent de enige die weet wat en wanneer het teveel is voor jou Aafke. Ga daar maar eens mee oefenen, geef je grenzen aan, zorg nu eens goed voor jezelf. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je contract niet wordt verlengd?’

En zo geschiedde. Mijn contract werd inderdaad niet verlengd, ik kon het volgens mijn baas niet aan, ik was niet volledig inzetbaar. Achteraf een zegen natuurlijk, maar man man man, wat een mega (extra) deuk in mijn zelfvertrouwen was dat zeg! Dat was voor mij het moment dat ik de knoop doorhakte en het Avontuur ben gestart.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen?

Ik moest net echt weer even de intake-vragenlijst en de aantekeningen van mijn beginsituatie erbij pakken. Ik weet dat ik een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt en heb ook wel een aantal eureka-momentjes gehad, maar het gaat vooral heel geleidelijk. Daardoor heb je soms niet door dat je stappen maakt. Ken je dat gevoel dat je je in de winter niet kunt voorstellen dat je in een jurkje op straat loopt en dat je je in de zomer niet kunt voorstellen dat je een dikke winterjas met een sjaal en muts draagt? Dat idee dus, ik kan me nu bijna niet meer voorstellen dat ik me een jaar geleden nog zo voelde als ik hierboven omschrijf.

Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Ik vind de Superheld-community Super-waardevol. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen. Je haalt nieuwe inspiratie en inzichten uit het delen van je proces. Ook mijn coach Gerlinde heeft daar een grote bijdrage in geleverd. Wat een engelengeduld… ik wist, ik voelde, dat ik ALTIJD bij haar terecht kon. Het was nooit te veel, te moeilijk, te gek. Dat geeft ruimte om je kwetsbaar op te stellen en er vol voor te gaan. Ik ben het Avontuur gestart nadat ik dus al eerder elders begeleiding had gehad. Ik had al een tijdje mogen oefenen met grenzen aangeven, met nee zeggen, met voor mezelf zorgen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens het Avontuur nog een laagje dieper kon gaan, waar mijn schurk nog veel hardnekkiger was. Dat was soms heftig, maar ook heel waardevol. En meteen ook een tip voor anderen: het Avontuur is dus ook heel waardevol als je al stappen hebt gezet!

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd?

Ik zie het Avontuur als een gids en een kapstok. Het Avontuur biedt structuur, zet je aan het denken én zet je aan tot actie. Als een gids die je meeneemt door je eigen gedachten en patronen. De kapstok biedt ruimte om alle andere bronnen die je gebruikt aan op te hangen. Ik had eerder al boeken in de richting van zelfvertrouwen, psychologie en mindfulness gelezen. Stuk voor stuk heel waardevolle bronnen, maar door het Avontuur kon ik ook daar opeens veel concreter mee aan de slag. Ik haal daar nu nog steeds echt veel meer uit, wat het ook meteen een stuk leuker maakt!

Het is geen rocket science. Ik heb eigenlijk niet veel dingen gehoord of gezien die volledig nieuw voor me waren. Maar dat is precies de kracht van het Avontuur. Het is niet zo moeilijk om iemand te imponeren met nieuwe kennis. Het is wel een hele prestatie als je mensen nieuwe inzichten kunt laten verkrijgen middels alles wat ze eigenlijk al weten. En om die reis zo in elkaar te zetten dat je onderweg niet verdwaald. Ik heb Lexmy een keer horen spreken over de weg van kennis naar wijsheid. Dat is hoe ik het ervaar, het Avontuur heeft me heel veel wijsheid gebracht. Wijsheid waar ik mijn leven lang profijt van zal hebben.

Welke transformatie heb je doorgemaakt?

Mijn grootste inzicht is denk ik ‘het mag er zijn’. Dat geeft zo bizar veel rust. Waar ik me eerder frustreerde over de dingen waar ik op vastliep en de chaos in mijn hoofd, vind ik het nu mega-interessant om daar met nieuwsgierigheid naar te kijken. Het geeft ook een soort van overwinningsgevoel, jezelf zo goed kennen. Dat gevoel gun ik iedereen! Ik moest laatst denken aan de slogan van een reisbureau (het ‘adventure center’, hoe toepasselijk) waar ik een mooie reis heb geboekt toen ik een half jaar in Zuid-Afrika studeerde: “Life is a journey, why not make it an adventure?”

Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Ik heb meer zelfvertrouwen en laat mezelf veel meer zien. Ik ben niet meer bang om mijn ideeën te delen en mijn ideeën zijn ook veel creatiever geworden, omdat ik niet meer steeds op de rem trap. Ik was echt vergeten dat ik een creatieve kant in me heb, ik vind het zo leuk dat die weer meer de ruimte krijgt nu. Mijn schurk is er nog steeds, die zal er altijd zijn. Maar ik herken haar en ik probeer haar bij de hand te nemen, mild voor haar te zijn. En nieuwsgierig naar waarom ze om de hoek komt kijken. Dat alleen al maakt een wereld van verschil. Dus ja, chocolade maken van mijn hersenspinsels, dat is zeker gelukt!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Dat vind ik een lastige. Ook omdat ik binnen de community zie dat echt iedereen zijn eigen reis maakt. Dat is het mooie aan het Avontuur. Ik denk dat alle vragen hierboven een mooie samenvatting geven. Als dat je aanstaat, ga er dan vol voor! Dat is het enige waartoe je écht bereid moet zijn wil je er alles uithalen: je openstellen en er vol voor gaan.

Wat wil je nog aan ons kwijt?

Dat jullie toppers zijn! Dat Gerlinde een engelengeduld heeft, dat ik heel blij ben met waar ik nu sta. Kortom: ik voel heel veel dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor alles wat het Avontuur me heeft gebracht en ongetwijfeld (onbewust) blijft brengen in de toekomt!


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>