Wat was je situatie voordat je aan het Avontuur begon?

Het ging allemaal niet zo lekker, vooral op werkgebied niet. Mijn eerste baan na mijn studie beviel niet goed dus ging ik op zoek naar een andere, maar ook dat was niet wat ik wilde. Werken kostte me daardoor heel veel energie, ik haalde er geen plezier uit. Ik had het gevoel dat ik daar iets mee moest, dat ik er niet gelukkig van werd als ik zo doorging. Ik was in mijn hoofd heel erg bezig met wat ik dan wel wilde, ik had heel veel vragen en twijfels, maar ik wist niet goed hoe ik daar zelf mee verder kon. Ik had het Avontuur al eerder voorbij zien komen en toen ik me erin verdiepte dacht ik: volgens mij is dit wat ik nodig heb!

Je hebt het Avontuur inmiddels afgerond. Hoe is het voor je verlopen?

Met ups en downs. Toen ik begon had ik het heel druk op mijn werk en had ik dus ook een heel druk hoofd, enerzijds met gedachtes over werk en anderzijds met gedachtes over wat ik wilde. Daardoor vond ik het moeilijk om echt goed met het Avontuur bezig te zijn en er de tijd en energie in te steken die ervoor nodig was om er echt iets uit te halen. Langzaam vond ik daar een weg in en rondde ik de eerste module naar tevredenheid af. Die module heeft me doen inzien dat de baan waarin ik zat echt niet bij mij paste: niet qua werkzaamheden, maar ook niet qua omgeving en mensen. Ook zag ik in dat als ik langer zou blijven zitten, het niet goed met me zou gaan. Dat heeft heel erg geholpen bij mijn keuze om te stoppen. Dat had ik al eerder overwogen, maar toen heb ik het uiteindelijk echt gedaan. Daarna had ik ineens tijd en merkte ik dat ik daardoor meer met het Avontuur bezig kon zijn, en er nog veel meer uit kon halen. Dat was fijn.

Wat vond je van de combinatie van coaching, opdrachten, community en evenementen?

Ik vond het fijn dat je in principe het hele programma op je eigen manier kunt doorlopen, dat je nergens aan vastzit. De een-op-een coaching waarin je de opdrachten bespreekt was voor mij heel fijn. Ik ben iemand die lekker zelfstandig aan opdrachten kan werken, maar het is fijn om er af en toe met iemand anders over te kunnen praten, vooral als ik er niet uitkomt.

Met het forum had ik zelf iets minder. Ik snap het idee erachter, dat het goed is om dingen te delen met anderen en dat je van anderen kunt leren, maar ik ben er zelf niet heel actief op geweest. Maar: als je dingen van anderen leest, zie je wel dat er meer mensen zijn die dezelfde problemen hebben en het is fijn om te zien dat je niet de enige bent. Toen ik begon dacht ik dat wel heel erg: ‘iedereen om me heen heeft een leuke baan en heeft het goed naar zijn zin en ik ben de enige die er zo in staat.’

De events vond ik ook heel leuk, ook toen deze online nog doorging tijdens de corona-crisis. Ik vond er veel nuttige en leuke workshops bij zitten. Ik vind het leuk dat het avontuur zo veel verschillende dingen bij elkaar zijn, dat het geen simpel programmaatje is. Je kunt echt zelf je ideale programma samenstellen.

Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt?

Het belangrijkste wat ik hieruit heb gehaald is bewustwording van hoe ik me gedraag in bepaalde situaties, hoe ik reageer en denk. Dat helpt heel erg in hoe ik nu ben en waar ik naartoe wil. Ik merk dat ik veel meer besef: dit is iets wat ik vaker doe, maar is dit wel de beste manier of saboteer ik mezelf?

Heb je ook gemerkt dat je je Held hebt kunnen wakker maken?

Daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik heb mijn Held al best regelmatig gevoeld, maar het is vooral dat ik nu veel minder mijn Schurk ben. Ik merk dat ik langzaam steeds meer oppak en meer enthousiasme voor dingen krijg, dat gaat de goede kant uit. Ik heb nu vertrouwen in wat ik kan. Daar merk ik het vooral in, in het vertrouwen en het plezier hebben in dingen. Het tevreden zijn met hoe het gaat. Het is nog onduidelijk hoe mijn toekomst eruit gaat zien, maar dat kan ik nu accepteren. We zien wel hoe het loopt.

Wat is je superkracht? En wat wil je daarmee bijdragen aan de wereld?

Mijn superkracht is verhelderen. Het liefst wil ik anderen helpen door dingen duidelijk voor ze te maken, het liefst op het gebied van duurzaamheid. Ik wil dat anderen bewuster worden op dat gebied en dat ze daar daarna zelf verder mee aan de slag kunnen. Informatie op een duidelijke manier aanbieden zodat anderen daar echt iets aan hebben.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan een vriendin?

Ik zou het uitleggen als een heel fijn, duidelijk traject dat je in kleine stapjes kunt doorlopen en dat heel breed gaat, waarin je verschillende dingen bekijkt en doet. Je kunt er de dingen uithalen die werken voor jou en het biedt handvatten waar je ook in de toekomst veel aan kunt hebben. Het is geen traject van ‘Hé, ik wil een andere baan, wat moet ik nu doen?’, maar je krijgt tools en handvatten die altijd nog van pas komen en je helpen om meer richting te geven aan wat je wilt met je werkleven.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>