Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Ik was boos, had weinig energie, was hangerig, afwachtend en ontevreden. Ik wist niet wat ik wilde. Ik wilde weg bij mijn huidige werk maar ik wist niet waarheen en ik wilde niet blijven jobhoppen dus mijn volgende stap moest perfect zijn.

Op mijn werk was ik aan een nieuwe uitdaging begonnen. Opzich een mooie uitdaging maar het schuurde. Mijn manager was type ‘controle houd je door te controleren’ en dus erg gericht op planningen en verantwoording afleggen. Ze gaf mij geen vertrouwen, ik moest me steeds verantwoorden maar tegelijkertijd had ze geen idee wat mijn werkzaamheden inhielden. Ze zat enorm in mijn allergie.

Het begin van Corona was een uitkomst voor mij. We moesten thuis werken; hoera! Maar ja, door Corona werd ik ook wat meer teruggeworpen op mezelf. De twijfels en frustraties lieten zich niet wegstoppen. Ik wist dat ik niet op mijn plek zat. Ik had last van de ontevredenheid maar trok deze ontevredenheid ook in twijfel.

  • Zo slecht verdien ik niet.
  • Het is een utopie om met je hobby geld te verdienen.
  • Werk heeft altijd slechte kanten.
  • Voor mijn hond is het nu goed geregeld met werk.
  • Ik doe hier ervaring op, dat is goed voor mijn CV.

Ik was geabonneerd op de nieuwsbrief van het avontuur en las regelmatig het verhaal van iemand die aan het avontuur had meegedaan. Het laatste verhaal dat ik las had zoveel overeenkomsten met mijn situatie. Zij wist niet waar ze heen moest en hierdoor voelde zij zich verlamd. Het was zo’n herkenning, ik wilde meer weten over het Avontuur dus heb ik informatie aangevraagd.

Er volgde meer herkenning, alleen maar herkenning.

Justin zei: “Geld komt altijd wel weer terug, maar tijd niet”. Dat was de zin die mij over de streep trok. Het Avontuur is natuurlijk een investering, maar ik voelde dat ik zoveel plannen had maar geen fut. Ik was mezelf niet meer.

Toen ik de beslissing had gemaakt, voelde ik dat in mijn lichaam. Alsof er een gloed doorheen trok en ik werd emotioneel. Ik voelde dat er eindelijk dingen zouden gaan veranderen. Er was zoveel mis in mijn leven en in mijn lijf. Ik heb daar steeds geen aandacht aan besteed maar achteraf waren er luide alarmbellen. Ik was constant moe, had last van hoge ademhaling, ik dacht min over mijzelf. De beslissing alleen al gaf me lucht: nu is het tijd voor mij. Dit moet ik mezelf gunnen.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

De kennismakingsmodule was erg makkelijk en ik vloog er doorheen. Daarna begon het echt. Ik snap nu ook dat Justin zei dat je er echt tijd voor moet inplannen. Je moet er serieus mee aan de slag. Het is niet zomaar iets dat je doet naast het opvouwen van de was.

Ik werd heel erg blij van de lessen. Ik maakte er gezellige momentjes van: lekker ontbijt, boekje ernaast, laptop erbij en Justin ga maar praten. Het opende emotionele deurtjes. De lessen van Justin zijn top. Hij gebruikt wel vaak stopwoordjes, daar moest ik even aan wennen. Maar echt, de lessen zijn super waardevol. Echt allemaal. Ze hebben mij elk minimaal één inzicht gegeven die ik kon meenemen de rest van mijn leven in. Het is een mooie bundel van inzichten die je nodig hebt om een stap vooruit te komen, aan te zetten, echt vooruit te gaan. De manier waarop het verteld wordt is echt heel goed.

Sommige testen of opdrachten vond ik lastig. Bijvoorbeeld de copingtest of de 16personalities. Het leek dan alsof er één uitkomst was maar situaties, gevoelens kunnen de uitslag bepalen. Ik had de neiging om de uitslag als waarheid aan te nemen en dat riep weerstand op. Het had tijd nodig om te landen en de uitslagen toe te passen op wie ik ben.

Het avontuur zette me ook aan om te praten met anderen over mijn karakter en vaardigheden. Het brengt veel stof tot nadenken. Het brengt je dieper en verder dan dat je in je eentje kunt komen. Je krijgt vrij simpele lessen waardoor je inzichten krijgt in zaken waar ik zelf niet (zo snel) achter zou zijn gekomen. Bij sommige inzichten baalde ik en bij sommige inzichten werd ik trots. Bijvoorbeeld bij de karaktereigenschap behulpzaam. Waarom ben ik behulpzaam? Is het voor de ander, goedkeuring, aardig gevonden worden of ben ik het echt? Door zo na te denken kom je erachter wat je doet, hoe je ze doet en waarom je ze doet zoals je ze doet.

De events in real life hebben mij echt heel veel gegeven. Het is zo mooi om te kunnen praten met anderen die in dezelfde situatie zitten als jijzelf. Het is echt een aanrader om daarheen te gaan!

De coachingsgesprekken zijn ook super fijn. Het is fijn tijdens de coaching tot de kern te komen. Waar komt het gevoel of de angst vandaan? Onderhuidse dingen die ik voelde en aan het rinkelen waren, konden zo naar boven komen. Zonder coaching zou ik niet achter deze dingen zijn gekomen of hier veel langer over gedaan hebben. Waarschijnlijk zou ik het weggestopt hebben. Als je wel weet waar een gevoel of angst vandaan komt, dan kun je het een plekje geven of erop handelen. Het helpt je vooruit.

Het forum heb ik niet veel gebruikt. In begin heb ik wel op het forum gezeten, maar ik heb daar niet echt mijn kracht uitgehaald. Het is wel een veilig forum. Er wordt naar elkaar omgekeken en dat is fijn.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Ik geloof niet (meer) in foute beslissingen. Elk besluit is een stap vooruit. Ik geloof niet in foute stappen zolang het maar voortkomt uit de juiste wil en intenties. Ieder mens is interessant, ik ook. Ik heb zoveel om trots op te zijn. Waarom/ Waarop zou ik wachten? Ik doe het nu. Voel jij je alleen bij anderen ga praten (dualisme).
Heb geduld, je komt er wel. Mijn leven gaat niet zoals ik had bedacht, maar hé, kijk eens wat een tof leven ik heb! Denk je dat anderen jou niet boeiend vinden, waarom heb je zoveel mensen om je heen dan?

Er is meer zelfliefde gekomen. Ik ben zo lang zo streng op mezelf geweest. Alles moet juist zijn. Ik voelde me een kneus. Nu is dat omgedraaid. Ik doe dingen omdat ik het geprobeerd wil hebben. Als het niet uitpakt wat ik had bedacht dan probeer ik wel wat anders. Dat is een stuk vriendelijker en biedt veel meer ruimte. Als alles perfect moet zijn, beperk ik mijzelf zo.

“Weet waar het topje van de berg ligt, maar richt je op je schoenen.”
Als je alleen maar aan het kijken bent naar het topje van de berg en je durft daardoor geen stappen te zetten zal je er ook niet komen. Maar zet je gewoon stapjes, ga je vooruit en krijg je positieve energie.

Ik ben van ‘teleurgesteld in mezelf’ naar ‘ik mag trots zijn op mezelf’ gegaan. Ook al ben ik nog niet op de ideale plek. Maar misschien bestaat de ideale plek ook niet. Aan de andere kant: misschien ben ik al op de ideale plek, want ik heb het gewoon goed.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Het avontuur is echt een avontuur waarbij je echt heel diep en intensief op jezelf gaat reflecteren met hulp van anderen. Je wordt er sowieso beter van. Het is een traject van een aantal maanden, met coaching, met opdrachten, reflecteren en je leert heel veel in jezelf en van anderen. Het is enorm waardevol!

Wat wil je nog aan ons kwijt?

Heel erg bedankt! Het avontuur is een warm bad. Zonder dit avontuur zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ik denk dat ik gewoon verder was gegaan met aanmodderen.
Het avontuur heeft mij heel veel gebracht. Het is gericht op je werkleven, maar je werkleven is onderdeel van je hele leven. Ik besefte mij vooraf niet hoeveel invloed je werkleven op je hele leven heeft en hoe belangrijk het dus is om er iets aan te doen als er iets mis is met je werkleven. Achteraf kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik het gedaan heb. Het heeft mij als mens verrijkt.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>