Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Ik was leerkracht en ben in de kinderopvang gaan werken. Maar hierin was ik ook niet gelukkig. Ik had een overwerkt en onzeker gevoel. Ik was veel moe en had niet het gevoel dat ik iets waardevols deed. Ik was erg zoekende naar wat ik wilde in mijn werkleven. Ik had echt geen idee. Vooral zocht ik antwoord op de vraag: “Wat wil ik nou?”.
Toen ik Het Avontuur ging doen wilde erachter komen wat mijn superkracht is, waar ik goed in ben en waar ik blij van word. Ik verlangde heel erg naar een gelukkig werkleven.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Het avontuur is met slag en stoot gegaan. Ik heb er wel langer over gedaan dan dat ik wilde. Maar, ik weet nu achteraf dat ik al deze tijd nodig heb gehad en dat is prima.
De events vond ik heel erg leuk en fijn. Je komt mensen tegen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Hier heb ik ook inspiratie uit gehaald. Ik had meer uit de online community kunnen halen. Het reageren op elkaar vond ik lastig. Ik zie het zelf posten van samenvattingen van opdrachten als iets goeds. Zo komt het uit je hoofd en in de wereld. Dat is fijn om te ervaren. Je gaat niet dood als anderen weten wat in je hoofd zit. Je krijgt eigenlijk alleen maar lovende reacties.

De coaching vond ik heel erg fijn en waardevol. Ik werd altijd heel erg goed op weg geholpen. De juiste vragen werden gesteld. Dat was ook een goede manier om het vast te blijven houden. Het hielp mijn gemotiveerd te blijven en de coaching gesprekken gaven mij daadkracht bij het verder gaan met de opdrachten. De online training vond ik goed. De modules waren heel erg goed opgebouwd.

Alle opdrachten waren confronterend. Want het gaat allemaal over jezelf. Maar daarom heb ik heel erg veel over mezelf geleerd. Uit de testen van de karaktereigenschappen was ik verrast over hoe passend de resultaten waren. Het terug graven naar mijn superschurk vond ik confronterend, maar heeft geholpen bij herkenning van mijn negatieve gedachten en hoe ik hier beter mee om kan gaan.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Ik ben er achter gekomen dat zelfkennis en zelfontwikkeling veel waardevoller is, dan dat ik eerst dacht. Het is echt een startpunt geweest om nog meer cursussen te volgen en nog meer boeken te lezen over hoe ik mij nog verder kan ontwikkelen. Mijn doel voor het gelukkige werkleven is verschoven. Ik ben er achter gekomen dat ik echt ondernemer wil zijn en dat, dat echt bij mij past. Ik ben weer voor de klas aan het staan als zelfstandige, maar het is nu een middel om mijn ondernemer skills te ontwikkelen. Het doel is: groeien als ondernemer. Ik ben hiernaast bezig om een cursus te ontwikkelen voor expats ouders die hulp biedt bij het kiezen van een school voor hun kind. Daar helpt het werk op school bij. Ik doe dit om daarnaast mijn andere droom te verwezenlijken. Daarin is mijn mindset veranderd.

Het Avontuur heeft mij heel veel inzichten opgeleverd over mezelf. Ik ben er achter gekomen wat mijn waarden zijn en wat mijn missie is. Ik wil namelijk het aller beste voor ieder kind. Ik ben mij er van bewust dat ik dit niet in één keer kan bereiken. Ik weet wat mijn drijfveren zijn, o.a. iets betekenen voor en ander en goed zijn in wat ik doe. Ik weet concreter en ben bewuster van met welke mensen ik graag werk. Het gevolg hiervan is dat ik makkelijker doelen kan stelen en doelgericht kan werken. Hierdoor voel ik mij niet machteloos meer. Ik voel mij niet meer zo onzeker. Ik weet waarvoor ik het doe en ik heb een heel duidelijk doel voor ogen.

Ik ben van een doelloos werkleven naar leven met een missie en een concreet doel gegaan. Hierin is ook veel veranderd in mijn gevoel. Eerst had ik last van negatieve gedachten en gevoelens die te maken hadden met dit leven zonder doel. Ik had nauwelijks energie om dingen te ondernemen en wilde alleen maar Netflixen. Nu merk ik dat mijn innerlijke superheld wakker is. Dat merk ik doordat mijn energie veranderd is. Ik voel nu een andere energie in mijn lichaam. Ik heb nu energie over voor de dingen die ik leuk vind, ook na een dag voor de klas staan. Ik heb veel minder negatieve gedachten. In plaats van negatieve gedachten zijn nu positieve gedachten mijn drijvende kracht. Mijn negatieve gedachten zijn omgebogen naar positieve gedachten. Ik lees nu boeken en stel ik doelen, welke mij helpen het grotere doel te behalen.

Ik trek nu ook andere mensen aan die een andere energie hebben. Andere mensen zien ook een andere energie bij mij. Ik sta zelf versteld van wat ik nu allemaal bereik. Ik doe wat ik wil en hierdoor krijg ik de positieve energie. Ik heb ’s-avonds zin om nog dingen te doen voor mijn doel en bijbehorende missie. Mijn missie is: ik wil dat ieder kind de beste versie van zichzelf kan worden en dat hij/zij daardoor direct werk kan doen wat hij/zij leuk vindt zodat hij/zij er nog beter in kan worden. En als veel meer mensen werk doen dat ze heel erg leuk vinden wordt de wereld steeds een stukje mooier. Omdat mensen dan meer mensen zullen uitblinken in wat ze doen. Hier wordt de wereld veel mooier van!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?
Ik vond dit in begin heel erg moeilijk. Maar nu zou ik het uitleggen als de beste investering in jezelf. Omdat je bij Het Avontuur veel over jezelf leert en opdrachten maakt zodat je zelfkennis wordt vergroot. Je mindset veranderd. Ik zou het echt aan iedereen aanraden. Maar vooral aan de mensen die aan het struggelen zijn in hun baan en/of leven. Die net als ik zoekende waren en blijven zitten waar ze zitten en geen verdere actie durven te ondernemen omdat ze niet weten wat ze anders zouden moeten doen.

Wat wil je nog aan ons kwijt?
Ga zo door!! 😀


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>