Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Vóór het avontuur werkte ik bij mijn voormalige werkgever als commercieel secretaresse bij een detacheringsbureau. Er was een negatieve sfeer op de werkvloer en veel collega’s zijn ook weggegaan. Vanuit de organisatie werd er steeds meer druk uitgevoerd. Ik ben toen op het punt terecht gekomen dat ik besefte dat het bedrijf niet bij mij paste. Ik voelde mij niet op mijn plek. Alsof ik mezelf niet meer kon en durfde te zijn. Ik voelde mij beperkt, niet meer proactief, onzeker en niet meer energiek. Ik wilde er niet meer werken en op zoek gaan naar iets anders. Toen ik Superheld tegen kwam, dacht ik “Dit zijn precies de vragen waar ik mee zit!” Wat wil ik, wat kan ik, waar word ik gelukkig van? Ik verlangde naar een gelukkig werkleven. Ik wilde geen stressvol werkleven meer. Maar vooral een gelukkig werkleven waar ik mezelf kan zijn en meer vrijheid krijg. Ik hoopte dat het zou lukken om mij weer open te stellen. Want dat durfde ik niet meer. Als ik mij wel openstelde had ik het idee of gevoel dat mensen vooroordelen hadden en dan voelde ik mij kwetsbaar. Ik wilde graag weer zelfverzekerder worden.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Het ging mij best goed af. Ik kwam erachter dat ik mezelf best wel goed ken. Bijvoorbeeld wat ik fijn vind en niet fijn vindt. Alhoewel, vond ik het vinden van mijn superkracht wel een uitdaging. Met alle hulp is dit goed gekomen. Het heeft geholpen dat ik alles helder op papier heb gezet tijdens het avontuur. Zo kon ik tijdens de sollicitatiegesprekken ook beter uitleggen waar ik goed in ben.

In de community was het fijn om te lezen hoe het met andere superhelden ging. Ook vond ik het fijn dat je het proces met elkaar kon delen. Iedereen was heel erg behulpzaam en open naar elkaar. Dat merkte ik ook tijdens het event. De medesuperhelden zijn heel oprecht en aardig. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. De online training was leerzaam. De coaching heb ik als fijn en prettig ervaren. Ik ben goed geholpen en ook mijn coach was heel aardig en oprecht. Ze gaf mij een steuntje in de rug in de goede richting. Ik kreeg het gevoel dat ik goed bezig was en dat ik er mocht zijn.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Het avontuur heeft mij veel zelfkennis en positiviteit opgeleverd. Ik merk dat ik sterker in mijn schoenen sta en dat ik mij niet zoveel aantrek wat anderen ervan vinden. Ik kan goed uitleggen wie ik ben en waar ik goed in ben, waardoor ik mijzelf in sollicitatiegesprekken beter naar voren kan brengen. Ook lukt het mij om beter te relativeren, waardoor ik mijzelf sneller weer oppak.

De vragen die ik had, heb ik beantwoord gekregen. Ik hoef niet meer bescheiden te zijn! Ik weet beter wie ik ben. Ik kan veel makkelijker aanvoelen wat wel goed voor mij is en wat niet. Mijn gevoel klopt vaak. Ik heb geleerd dat ik mijn eigen gut feeling moet blijven volgen. Hierdoor heb ik veel meer rust in mijn hoofd en kan ik ook meer genieten.

De afgelopen drie maanden heb ik zoveel genoten van mijn vrijheid en de kleine dingetjes. Dat heeft mij echt goed gedaan. Een wandeling in het bos, als ik tijd voor mezelf had, kon ik doen waar ik zin in had. Ik heb er echt van genoten. Er is een knop omgezet. Mijn omgeving kon dit ook aan mij zien. Mijn familie, vrienden en vriend zien mij nu stralen. Ze vinden dat ik in een korte tijd gegroeid ben en dat ik goed de tijd voor mezelf heb genomen. Ik voel mij veel rustiger en positiever. Ik kom veel ontspannener over. Mijn interesses volg ik meer. Zolang je stappen neemt, kom je er vanzelf. En zo is het ook gegaan. Ik kan mij nog goed herinneren dat Justin in één van zijn video’s zei dat er een moment komt dat verschillende bedrijven je willen hebben. Ik kon mij niet voorstellen dat dit mij zou overkomen. Dit is toch gebeurd en ik vind dit echt mooi om te zien. Zolang ik mezelf blijf en mijn gevoel volg, komt alles op z’n pootjes terecht.

Privé gaat het beter en met name in het uiten van emoties. Ik merk dat ik vaker uitspreek als ik ergens anders over denk. Ondanks dat ik er nog steeds soms wel moeite mee heb, maar het gaat echt veel makkelijker. Ik merk zelfs dat het uitspreken van mijn gevoel gewaardeerd kan worden. Wat mij helpt hierbij is dat ik mij bewust ben dat als ik het niet uitspreek, ik hier zelf mee ga zitten. Ook merk ik dat tegengas ook gewaardeerd kan worden. Zo weten anderen ook waar ze aan toe zijn. Als ik eerder ergens mee zat dan bleef ik er maar aan denken. Die ander is het allang vergeten maar ik zit dan nog met het gevoel. Dat gevoel wil ik niet meer meenemen. Ik voelde dan vaak een brok in mijn keel, frustratie en andere opgekropte gevoelens. Ik irriteerde mij eraan en wilde er iets aan doen, maar wist niet hoe. Ik stel mezelf nu de vraag: “Waar zit ik mee? Waar irriteer ik mij aan?”. Ik maak het nu bespreekbaar.

Uit dit alles blijkt dat mijn superheld wakker is gemaakt. Sollicitatiegesprekken gaan mij heel erg goed af. Bij vrienden kan ik heel goed uitleggen wat er in mij omgaat en waar ik mee bezig ben. Ik kan er met mijn familie over praten. Ook merk ik dat ik mij niet zo snel meer op de kast laat jagen of geïrriteerd ben als ze het niet begrijpen. Ík weet hoe het zit en wie ik ben en wat ik kan. Op de toekomst ben ik nu vooral gericht.

Door de Superheldmodule weet ik het verschil beter tussen mijn held en mijn schurk. Ik weet wat mijn held zegt en schurk zegt. Ik benoem dit ook hardop naar anderen. Ik probeer het ook bij mijn vriendinnen uit te leggen en kan hen ook beter advies geven. Ik zie het ook bij hen gebeuren. Doordat ik een objectievere blik heb, kan ik mijn held en schurk ook beter herkennen. Het helpt wel als ik mij rustig voel, dus soms kost dat wat tijd. De schurk mag voelen wat hij voelt; boos en verdriet bijvoorbeeld. Ik laat het gevoel wel zijn gang gaan en krop het niet meer op. Ik erken het nu meer dan dat ik het moet verbergen. Als ik mij nu niet fijn voel dan denk ik aan de superheldtraining. Ik krijg er een goed gevoel over. Ik heb veel zelfkennis gekregen en voel mij positiever nu. Om in mijn heldmodus te blijven weet ik dat voldoende rust, vrije tijd voor mezelf en goed en lekker eten nodig is. Ik zorg goed voor mezelf. Ik eet goed, slaap genoeg, sport en heb voldoende sociale contacten. Ik vind het fijn om in het moment te zijn. Ik ben er ook achter gekomen dat wandelen echt verrijkend werkt.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Het is een online training die een helder beeld geeft over wie je bent, wat je wilt, waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Per module ga je hier dieper op in en als je dit uitwerkt voor jezelf heb je een duidelijker beeld van waar je naar toe wilt gaan. Dit levert zelfkennis op waardoor je beter aan jezelf en anderen kan uitleggen wie je bent, wat je wilt en waar je goed in bent. Het is een waardevolle training. Dit kun je meenemen voor jezelf en je carrière pad. Als je een helder beeld hebt over jezelf zullen anderen dit ook aan jou zien. En je staat hierdoor veel sterker in je schoenen.

Wat wil je nog aan ons kwijt?

Ik zou het avontuur aan iedereen aanraden. Jullie doen het goed. Er is persoonlijke aandacht. Ik ben blij dat ik jullie tegen ben gekomen. Jullie gaan echt de diepte in waardoor je ook jezelf tegen komt. Ik hoop over 20 jaar jullie nog steeds voorbij te zien komen. Ik denk dat het voor onze generatie echt waardevol is.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>