Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Ik weet nog wel bij mijn vorige baan, dat het echt de rit uitzitten was. Ik was toen blij dat ik klaar was met die opdracht. Ik zocht gewoon naar meer. Ik vond het waarde hebben om even bij mezelf stil te staan; wat ik nou echt wil en wie ik nou echt ben. Om wel meer tot mezelf te komen met een stukje inzichten en zelfbevestiging. En als het moment is om even de tijd te steken in wat je echt wil en wie je bent dan is dit wel echt het moment. Want je bent precies oud genoeg om wel wat ervaring te hebben, maar nog jong genoeg om goede jaren voor je te hebben. Het was voor mij het juiste moment om in te stappen. Dus ik ben met het avontuur gestart deels uit nieuwsgierigheid en deels uit dat dit het moment was voor mij om het te ontdekken. Daarnaast had ik toen gevoelens van ontevredenheid en een niet voldaan gevoel. Het stukje incomplete. Het is niet het diepe dal of de burn out maar ik voelde dat er gewoon meer in moest zitten: “Ik kan meer, er zal toch wel meer zijn en ik wil er gewoon meer uithalen”. Dat gevoel. Vragen die ik vooraf het Avontuur had waren: Wat zijn nou mijn interne blokkades en wat kan ik nou goed, waar kan ik mij op richten en op welke manier wil ik meer uit mezelf halen? De vraag die ik het door het avontuur beantwoord wilde hebben waren: waar ben ik ontevreden over, wie ben ik nou echt en wat kan ik nou echt?

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Het traject was best wel lastig en confronterend. Ik kan best wel gesloten raken als dingen confronterend worden, maar het is een kwestie van blijven praten en zeggen wat er in je op komt. We zitten in een niet beoordeelde zetting dus het is juist belangrijk om het te uiten. Ik kan mij herinneren dat ik echt wel even gesloten was. Maar dat het fijn was dat mijn coach mij er doorheen hielp en er geduld en begrip voor had.
Verder vind ik dat de events heel leuk zijn opgezet en nuttig zijn. Zo is er een online workshop gegeven over mindfullness en over uitstel gedrag tijdens de coronaperiode. Ik vond het event in Utrecht in real life echt heel leuk en ook dat het heel de middag duurt. Ook was het leuk dat er toen een alumnus langs kwam om te praten hoe het event voor haar is geweest.

Aan het avontuur doen leuk en bijzondere mensen die het lef en moed hebben om zelf te ontdekken. Alle berichten op het forum in de community waren zo persoonlijk. Het was bijzonder om te lezen maar ook bemoedigend. En ook leuk dat we elkaar de nodige feedback gaven en complimenten. Maar ook wel de vragen uit nieuwsgierigheid om scherp te stellen. De modules waren helder opgezet. Het gedeelte van de innerlijke ontdekkingstocht is zeker beantwoord. En er zijn ook boeken gedeeld waar iets uitgehaald kan worden.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Vooral de zelfinzichten en mijn kwaliteiten waar ik goed in ben en waar ik behoefte aan heb. Dat ik wel verbaasd ben geraakt over hoe veel tegenstrijdige eigenschappen ik heb. Want ik ben iemand die heel veel structuur aan brengt en ik heb ook behoefte aan een intellectueel gedeelte. Het inzicht dat je ook naast je werk de aanvulling kan doen, als het in het werk het niet helemaal is. Ik denk niet dat het per se in één baan hoeft te passen. Als je zoveel interesses hebt en passies dan je ook graag bezig bent met meer dingen. Tenzij je baan heel divers is. Het kan heel goed zijn dat je deels van die passies in je baan kan vinden. Ik wil mijn eigen boek gaan schrijven. Ik ben niet perse een voltijd schrijver, maar zou ik wel naast mijn baan kunnen doen. Dan wordt het een heel mooi balans. Alle oefeningen binnen superheld dagen je uit om te kijken naar hoe voor mij de balans zit. Hoe zou ik het willen indelen in enerzijds die structuur en anderzijds die ruimte voor je intellectuele werkzaamheden. De stappen die ik nu verder ga zetten om hier te komen geven mij kracht en vertrouwen. Ik krijg vanuit mijn omgeving ook steeds meer de bevestiging dat ik op het juiste spoor zit. Door de Superheld module en het avontuur in zijn geheel heb ik meer zelfvertrouwen, positiviteit gekregen en sta ik meer open voor niet voor de hand liggende ideeën en opties. En ik ga anders om met tegenslagen. Ik weet nu waar ik heen wil en welke stappen ik daarvoor wil en ga zetten. Ik ga voor waarbij de voldoening zit en ik weet dat ik de juiste keuzes kan maken. Het gaat mij lukken. Het is beter om dingen te proberen dan dingen nooit te doen. En stel je eens voor dat het wel allemaal lukt?!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Als je voorbij de waan van de dag wilt zijn en dat je ergens een gevoel hebt van zit ik wel bij de juiste kant of als je niet altijd bij jezelf hebt stilgestaan wat je echt wil hebben of als je je teveel hebt laten leiden van wat je vrienden zeggen of je familie. En je vind het waard om naar je zelf te kijken, probeer het dan eens bij Superhelden. Ook als je bepaalde remmingen bij je merkt of als je denkt ik zou er echt meer uit willen halen probeer dat bij jezelf te ontdekken. En waarom wil je dat eigenlijk?

Wat wil je nog aan ons kwijt?

Dat ik mijn pad heb uitgestippeld voor de komende paar jaren. De komende 1,5 jaar wil ik de werkervaring hebben en experimenteren met verschillende dingen. Ik wil mijn eigen blogsite oprichten en beginnen met een boek.
En mijn tactiek is dat ik gedurende een jaar het uit ga schrijven en kan combineren met het blog. Zo kan ik er feedback op krijgen en dit kan ik verwerken in het boek. En dat boek kan ik dan in december lanceren. Dit is het plan.

Tegen het hele team; bedankt! Echt een heel leuk concept dit en heel nuttig ook om dit aan te bieden en je daarin te verdiepen. Ga zeker zo door met mensen begeleiden en ook meer tot hun zelf te komen en ook hun echte ik te ontdekken. Ik denk ook dat meer mensen dit zouden moeten doen. Want zodra je dit weet heb je ook meer waarde te geven en ook meer om terug te krijgen. Ga door en ik hoop jullie in levenden lijve nog eens te zien.


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>