Sigrid heeft van Jan t/m Juli 2020 deelgenomen aan het Avontuur.

Wat was jouw situatie, voordat het je het Avontuur begon? 

Ik had net geen baan meer en zat met burn-outklachten. Ik wist niet meer wat ik met mijn huidige werkleven wilde. Toen kwam ik op internet een advertentie tegen van het Superhelden-Avontuur. Dat sprak me heel erg aan, vooral dat je zou gaan kijken wat er bij je paste, en toen heb ik gemaild en later gebeld met Justin. Hij was heel inlevend en begripvol, wat vertrouwen gaf om dit aan te gaan. Het kost best wat geld, dus je moet er wel vertrouwen in hebben. Ons gesprek gaf me een goed gevoel, dus ik dacht: ik ga het gewoon doen.

Had je nog bepaalde verlangens, weet je nog wat je eruit wilde halen?

Ik wilde echt duidelijk voor mezelf hebben wat bij me past en wat ik wilde doen. Ik had een aantal jaren geprobeerd te doen wat ik deed, doktersassistente, ik heb nog een andere werkplek gehad, maar elke keer liep ik tegen dezelfde problemen op.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen?

Ik had nu tijd over, omdat ik geen werk had, dus als de kinderen naar school waren, kon ik er goed aan werken. Een goede tip was elke week, een tijd met jezelf af te spreken, waarop je eraan werkt en dat ook echt te doen. Dat hielp om door te gaan, want sommige dingen waren echt wel pittig, het was heel confronterend. Op een gegeven moment dacht ik: ik loop vast, ik kom niet op antwoorden, maar ik heb geleerd dat als je het dan loslaat, de dingen vanzelf naar je toe komen. Dat proces is best wel pittig, maar als je er dan uit komt, heb je de juiste antwoorden. Dat is echt een opluchting.

Ik ben moeder van vier kinderen, en eerst dacht ik: “Dit gaat me nooit lukken, hier heb ik geen tijd voor, maar het is wel gelukt!” Oók als je kinderen hebt, is het voor jou, juist dan is het belangrijk dat je het inplant. Dan doe je er maar iets langer over, maar het is zeker ook voor moeders met kinderen.

Hoe was de combinatie van thuis opdrachten doen, de evenementen en je sidekick? Wat heb je daar uit kunnen halen?

Dat zijn dingen die je mede blijven motiveren. Het laat zien dat je niet alleen staat, dat er meer mensen zijn die hetzelfde meemaken. Voor mij waren de bijeenkomsten niet zo’n succes, ik ben maar één keer geweest en toen zat ik niet zo goed in mijn vel, maar ik ben nog steeds niet iemand die graag in grotere groepen is. Dat weet ik ook, dat is ok, dit past gewoon minder bij mij. Ik weet dat dit komt door mijn ADD/ hooggevoeligheid en dat ik snel last van prikkels heb. Ik blijf me hierin ontwikkelen, want ik vind ook dat het handig is als je dit soort dingen meer aankunt. Daar oefen ik wel mee.

Wat heeft het Avontuur jou opgeleverd?

Ik heb echt stappen durven nemen die ik anders niet had gezet. Ik had bijvoorbeeld het idee dat je een diploma moest hebben voor iets, om te kunnen slagen. Ik heb een totaal andere richting gekozen dan waarvoor ik ben opgeleid, maar wel een richting, waarin ik mezelf door de jaren heen heel erg ontwikkeld heb. Ik heb geleerd dat je erop mag vertrouwen, dat je ook zonder diploma die stappen kan zetten. Juist als je ergens heel blij van wordt, maar je denkt er nooit iets mee te kunnen, door bijvoorbeeld onzekerheden, dan mag je juist op dat gebied gaan zoeken naar mogelijkheden.

Ga het aan! Dat is echt superspannend het helpt dan heel erg om je superkracht te activeren. Deze leer je kennen door met de opdrachten aan de slag te gaan. Ik leerde echt weer te ontdekken wat mijn waardes zijn, wat ik belangrijk vind in het leven: creativiteit, gelijkheid, spiritualiteit. Vooral die laatste is weer helemaal aangewakkerd, waardoor ik weer zie, dat ik voor mijn superkracht kan leunen op Jezus, die mijn superkracht heeft bedacht, speciaal voor mij ! Daardoor weet ik, dat ik het niet alleen hoef te doen.

Waar sta je nu op werkgebied en hoe zie je de toekomst voor je?

Ik ben er nog niet, maar het voelt voor mij nu meer als een echt avontuur dat ik ben aangegaan. Er komen wel spannende dingen bij kijken, maar die ga ik niet uit de weg. Voorheen kon ik daar echt van terugdeinzen, of denken: “oeh, dit is niks voor mij.” Ik heb echt geleerd om het aan te pakken, ook als het spannend is, want dan kom je verder.

Nu ga ik verder met het opzetten van een website waarop ik ontwerpen ga verkopen; geboortekaartjes, trouwkaarten etc. en ik mag ontwerpen voor een groot online geboortekaarten bedrijf. Ik vind het ook leuk om mensen dingen te gaan leren, ook de persoonlijke lessen die ik zelf geleerd heb en om daar workshops van te vormen door middel van video-opnames. Ik zie, door zo met het proces bezig te zijn de juiste mensen en middelen op mijn pad komen.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriendin?

Echt een aanrader. Omdat je bewust bezig gaat met wat je wilt, wat je kan, wat er in de weg staat en wat je moet doen om daar doorheen te komen. Je ontdekt wat je kracht is en dat is echt de investering waard.

Wil je nog iets aan ons kwijt?

Ik ben jullie dankbaar dat jullie dit werk doen, dat jullie deze roeping hebben gevonden en er anderen mee helpen. Jullie zijn ook met een verlangen begonnen en daar was veel lef voor nodig om te vertrouwen en hiermee aan de slag te gaan!

Jullie bieden ook echt een stukje psychologische hulp, het is niet alleen zoeken naar nieuw werk, het gaat veel dieper dan dat. Dat was voor mij ook het meest waardevol: mijn onzekerheden overbruggen en het aan gaan. Dankbaar !

Jij bedankt Sigrid! 🙂


NIEUW HIER?

gratis training >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?

Kennismaken >>