Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?
Ik was thuis komen te zitten met burn-out- en rugklachten. Ik had weinig tot geen energie. Ik had al coaching gehad, waardoor ik weer een beetje op de been was en toen dacht ik: nu moet ik doorpakken, om het nog dieper te verankeren. Ik was al lekker bezig, dus dit was een logische vervolgstap om door te pakken. Ik wilde het nu ook echt grondig doen. Ik had al eens eerder een paar jaar terug van het avontuur gehoord, toen was het nog niet helemaal het goede moment. Toen het avontuur weer langs kwam toen ik thuiszat, toen voelde het wel als het goede moment.

Ik miste het contact met mezelf en ik had gewoon heel erg het gevoel dat ik een scheiding had tussen hoofd en lichaam. Ik wilde dat dat weer 1 zou worden. Ik kon bijvoorbeeld de rugpijn niet plaatsen, ik wist toen nog niet waar dat vandaan kwam, misschien waren het bepaalde spanningen? Ik wist niet wat ik daar mee moest doen. Ik had toen ik aan het avontuur begon vooral heel veel vragen en weinig antwoorden. Wat moet ik dan wel doen, wat moet ik dan niet doen? Wat is wel goed voor mij? Wat past er bij mij? Daar was ik boos en verdrietig over.

 Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?
Ik vond het in het begin spannend om eraan mee te doen. Je weet natuurlijk nooit waar je precies aan begint. Ik had wel de e-mailcursus gevolgd en toen uiteindelijk een kennismaking ingepland. Dat was ook heel spannend, maar het gesprek was echt superleuk, ik was toen echt overtuigd dat ik het moest gaan doen. Ik kon mijn vragen stellen, vertellen waar ik nog over twijfelde en ik heb Justin zelfs gevraagd of ik hem kon vertrouwen. Toen voelde ik: ik moet het gewoon gaan doen, en erop vertrouwen dat het hoe dan ook goed is.

Toen ik begon was er al vrij snel een live event gepland. Ook dat was eerst spannend, maar uiteindelijk superleuk. Iedereen was heel aardig en leuk. De eerste keer posten op het forum is spannend, maar door het event ontdekte ik dat iedereen die meedoet hetzelfde voelt en ervaart en dan is het niet meer eng, maar juist vertrouwd.

In het proces moet je een sidekick zoeken, dat vond ik ook gek en raar aan het begin: hoe moet dat dan? Toen ik uiteindelijk de moed had verzameld kwam dat ook goed en nu heb ik juist nog heel fijn en leuk contact met allerlei mensen, via het forum maar ook privé via Whatsapp.

Ik ben er heel open ingegaan. Ik heb niets te verbergen en alles op tafel gegooid, haha. Hoe meer ik erin stop, hoe meer ik uithaal was mijn motto. Dat is misschien niet voor iedereen de manier, maar dat is wel hoe ik ben.

In de coaching heb ik heel leuk contact gehad met Myrthe. Dat was ook heel waardevol. Ik had al na 1 sessie met Myrthe al zo’n eye-opener, ik weet nog dat ik dacht: Jemig wat ze me nu vertelt… nou toen was het al geslaagd! Door de coaching heb je ook een goede stok achter de deur, je blijft de opdrachten doen en daardoor voortgang maken.

Jullie stralen uit dat jullie elkaar echt vertrouwen en samen een team vormen. Dat is heel fijn. Je kunt bij iedereen terecht. Ik vind het echt een heel mooi concept, project en bedrijf.

Als ik het hele traject in 1 woord zou moeten omvatten: waardevol.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?
Het avontuur heeft me hele waardevolle inzichten gegeven die mij aan het denken hebben gezet. Het heeft me geholpen om mezelf verder te ontwikkelen en om te groeien. Ik ben meer mezelf geworden en kan nu meer uit mezelf halen en daardoor kan ik ook meer geven aan anderen.

Ik weet nu wie en wat mijn innerlijke superheld is. Op die manier denk ik nu dus ook: als ik tegen dingen aanloop dan ben ik in gesprek met mezelf. Ik herken mijn schurk en kies dan bewust om dat los te laten en te kiezen voor wat mijn superheld zou doen. Dat helpt echt om anders naar alles te kijken. Ik merk dat in het dagelijkse leven hoe ik met zaken omga en hoe ik tegen het leven aankijk.

Ik voel me nu weer een eenheid, wat ik voor mijn gevoel eerst niet was. Het contact tussen mijn hoofd en lichaam is weer hersteld. Ik weet nu veel beter wat ik wil, wat ik kan, wat ik te bieden heb, wat ik voel en waar ik voor sta. Ik voel me sterker, krachtiger, trots en blij. Ik geniet meer, ik heb meer rust en vertrouwen. Allemaal hele mooie dingen!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?
Ik zeg eigenlijk altijd dat het een traject is voor persoonlijke ontwikkeling. Om jezelf beter te leren kennen. Dan leg ik uit dat het een online cursus is met online vragen, dat je zelf kan bepalen wanneer je wat doet, maar dat je wel persoonlijk contact met een coach hebt, met mensen die er verstand van hebben. Dat er ook een community bij zit met allemaal mede-avonturiers die hetzelfde traject doorlopen, waar je ook mee kunt sparren, overleggen en inspireren. Je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt zelf bepalen hoeveel gebruik je daarvan maakt. Je kunt het heel erg op je eigen tempo en eigen manier doen. Je kunt het invullen zoals je het zelf wilt, maar je bent niet alleen en het hoeft niet alleen.

Wat wil je nog aan ons kwijt?
Ik wil jullie heel erg bedanken, ik ben heel dankbaar dat ik hieraan mee heb mogen doen. Het heeft mij heel veel gebracht en nu zeg ik tegen mensen: ik ben klaar. Ik heb er heel veel aan gehad.