Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?
De situatie was dat ik terugkwam van een lange reis, en daardoor dus mijn vorige carrière al achter me had gelaten en daardoor zoekende was naar mijn volgende stap en hoe mijzelf opnieuw neer te zetten in Nederland.

Ik wilde er helderheid uithalen. Helderheid over hoe ik al mijn krachten en ervaringen samen kon bundelen en daarmee iets kon gaan bouwen of starten.

Ik weet nog dat ik de vraag had: hoe kan ik mijn interne wereld externaliseren? Hoe kan ik alles wat er leeft vanbinnen aan creativiteit en inspiratie en gevoel, echt gaan laten zien en laten stromen?

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?
Hobbeliger dan ik had verwacht. Ik denk dat juist ergens de verwachting van hoe ik wilde zijn ook wel in de weg heeft gezeten met gewoon zijn. Dus als je naar een bepaald doel toe wilt werken, dan ben je met het eindpunt bezig en niet met wat is. Daarom heb ik denk ik soms wel een uitdaging ervaren. En tegelijkertijd heb ik uit de heldenreis weer heel veel verbinding gehaald en het heeft me ook weer veel teruggebracht naar het moment zoals het nu is, naar het nu. Mijn inzicht was dat het niet ging om de modules zo goed mogelijk te doen of zo lang mogelijk tot alles af is, maar veel meer over zijn met wat er is en daar de tools voor bij gebruiken die je nodig hebt om dat tot uiting te brengen.

De coaching paste wel bij wat ik nodig had. Myrthe was niet schematisch of rigide en had niet een bepaald plaatje van hoe het moest zijn. Zij was veel meer wat leeft er nu bij mij, wat is er nu? En dat heeft me wel degelijk geholpen.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd?
Wat het heeft opgeleverd is ten eerste gewoon weer verbinding met hele fijne mensen, dat is wat ik hier heel erg uit haal, toch weer een sense of community, like-minded mensen. Wat ik er ook uithaal is dus een schop onder de piep, of een inzage in de richting waarin ik op wil gaan.

De oefeningen om je vaardigheden te verzamelen of je kernwaardes te bepalen waren heel fijn. Je wordt echt weer teruggestuurd naar jezelf. Ga maar weer terug, hup. Je probeert weer iets buiten jezelf te vinden en dan houden jullie een spiegel voor. Jullie zeggen eigenlijk: het is niet buiten je, het zit in je. En dan zie je weer wat je kunt. Het avontuur en hoe jullie het aanpakken is niet zoiets als dat je aan de hand wordt meegenomen, je wordt echt aangewezen op jezelf.

Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld (weer) is wakker gemaakt?
Ik voel minder weerstand om dingen te doen, of mezelf te delen. Ik merk meer rust, ik doe het gewoon, het ontstaat gewoon. Hoe merk ik het concreet: veel minder drama en veel meer doen. Minder invullen voor andere mensen, minder ook invullen voor mezelf. Ik ben zachter naar mezelf.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?
Bij het heldenavontuur ga je eigenlijk door middel van hele concrete oefeningen, testen en gesprekken op zoek naar alles wat je al hebt en wat je al kunt en dan ga je kijken naar wat je wil en hoe je dat bij elkaar gaat brengen. Dus je kijkt naar binnen: wat leeft er al in mij en hoe kan ik al die krachten, talenten en giften omzetten in iets waar ik wat mee kan in mijn leven.

Wat wil je nog aan ons kwijt?
Wat de kern is van wat ik meeneem: programma’s en/of mensen kunnen je helpen, maar je moet het echt zelf doen. Uiteindelijk is alles wat je aan hulp krijgt voorbereiding op het gewoon gaan doen. Je kunt alleen maar leren en terugkomen met verhalen als je dingen doet en probeert of kies om niet te doen.