De leukste verhalen niet eens van de superhelden die net klaar zijn, maar die na een jaar of twee eens een mailtje sturen over hoe hun leven is verlopen. Marloes is zo lief geweest haar mail open met ons – en met jou – te delen zodat je een beeld krijgt wat het Avontuur op lange termijn je brengt. Enjoy!

Lieve Justin en Myrthe,

Zoals voor velen in deze rare tijden, biedt het minder drukke leven mij ruimte voor (zelf)reflectie. Dat deed ik sowieso al wel, maar ik prijs me op dit moment vrijwel iedere dag gelukkig met waar ik op dit moment sta in mijn leven, en met name mijn huidige baan. Waarbij ik jullie aandeel absoluut niet kan negeren, want oh, wat heeft de Superheld-methode mij veel (en ver!) gebracht. Daar heb ik jullie echter nooit voor bedankt.

Graag doe ik dat alsnog. Dus allereerst: DANK JULLIE WEL. Jullie lessen hebben mij een fundament gegeven van waaruit ik kon bouwen: mijzelf, m’n Superheldin-fundament. Wie ik ben, wat ik goed kan, wat ik wil, en hoe ik het samen kan brengen.

Ik deel graag hoe mijn leven/carrière na het einde van mijn Superheldenavontuur in oktober 2018 is verlopen. Of liever, hoe ik het vorm heb gegeven met alle lessen van Superheld die ik geleerd heb.

Mijn Superheldenavontuur eindigde rond het moment dat ik de vaststellingsovereenkomst met DHL had getekend om definitief te vertrekken. Iets wat ik niet had gedurfd zonder de inzichten van Superhelden trouwens: ik had op dat moment voldoende vertrouwen verzameld om te geloven dat ik snel weer een baan zou vinden. En niet zomaar een baan, maar eentje waar ik mijn competenties kon inzetten om een bijdrage te leveren aan mens en maatschappij.

Het bleek een tikkeltje lastiger dan gedacht en gehoopt. De eerste maanden van 2019 moest ik blijkbaar toch mentaal bijkomen van de langdurige beproeving die DHL was gebleken. Daarna ben ik als een malle gaan solliciteren: van gemeenten tot het Rode Kruis, traineeships en het Kadaster…Het mocht weinig baten. Ik was dan wel jong en slim, maar voor een gemiddelde gemeente niet ervaren genoeg voor functies op mijn niveau en voor administratieve functies te hoogopgeleid. Maar ik heb vastgehouden aan mijn wens in maatschappelijke organisaties te werken en vertrouwd op mezelf. In ieder sollicitatiegesprek ben ik mezelf gebleven en heb ik laten zien wat ik in huis heb. Als de welbekende klik er niet was, vond ik dat daarom ook niet erg. Sowieso merkte ik met iedere stap die ik zette dat m’n Superheldin-fundament alleen maar bevestigd en sterker werd.

Uiteindelijk heb ik via mijn netwerk enkele maanden het Rode Kruis Zuid-Limburg administratief uitgeholpen en vervolgens via het uitzendbureau hetzelfde gedaan op de afdeling Vergunningen bij de gemeente Landgraaf. Dat laatste was winst: gemeenten zien blijkbaar graag enige ervaring bij een gemeente op je CV. Zo kon het uitzendbureau de griffie van de gemeente Maastricht verleiden om mij op gesprek te laten komen voor de functie van projectondersteuner. De griffier kende ik bovendien al via de lokale partij waar ik bij zat. Het werd een heel fijn gesprek: we spraken ook over mijn zoektocht, wensen en manieren om mezelf op te werken binnen de overheid. De griffier zei nog dat ze me heel geschikt vond voor de functie, maar helaas besloten ze de uren intern in te vullen.

Ik heb echter indruk weten te maken: enkele maanden later kreeg ik van de griffier een berichtje op LinkedIn. Of ik wilde dat ze mij voorstelde aan het detacheringsbureau Public Support, die ondersteuners (waaronder projectondersteuners) detacheert bij (semi-) publieke instellingen. Nou, graag!

Een week later, november 2019, zat ik met de regiodirecteur Zuid van Public Support in Van der Valk in Vught, voor een vrijblijvend gesprek. Met mijn Superheldin-fundament plus wat ik geleerd had in het proces van een baan zoeken, heb ik vol zelfvertrouwen en in alle eerlijkheid verteld wie ik was, wat ik kan en wat ik wil. Ik kreeg een even eerlijk verhaal over detachering en Public Support als organisatie. We waren er snel uit dat er een klik was, en voor mij voelde Public Support direct als een veilige, respectvolle omgeving die alles uit hun gedetacheerden wil halen en daarom ook in hen wilt investeren. Enkele weken later was het jaarcontract – met intentie tot verlenging – getekend.

Nu ben ik sinds eind januari aan de slag als directiesecretaresse bij de GGD Zuid-Limburg. En ik ben ZIELSGELUKKIG.

Public Support is inderdaad een veilige, fijne, verwelkomende organisatie gebleken, met veel aandacht voor hun werknemers. Ik kijk ook ontzettend uit naar verschillende opdrachten op verschillende plekken, zoveel te leren!

Maar bij de GGD is het nu ook écht genieten. Directiesecretaresse in zo’n organisatie tijdens de coronacrisis is machtig mooi. Het is sowieso een interessante organisatie, op het snijvlak van maatschappij en politiek, op advies/beleid en uitvoering. Maar het krijgt nu een extra dimensie, met een unieke doorkijk in het Nederlandse en specifiek regionale zorgsysteem. Ik ben eerst in het interne crisisteam gerold en schuif nu standaard aan als notulist bij bestuurlijke ketenoverleggen.

Boven alles kan ik bij de GGD m’n beste zelf zijn: vanuit vertrouwen van de directie en collega’s vrij om initiatief te nemen, kansen te grijpen, proactief mee te denken, plannen, organiseren, schrijven (iedereen is blij met m’n verslagen, ook al had ik het nog nooit gedaan in een zakelijke context). Ondersteunen van de directie en op die manier indirect mijn steentje bijdragen aan de maatschappij, geeft zóveel voldoening. Officieel ben ik “overqualified”, maar ik kan door mijn opleidingsniveau nét dat meer bieden wat de directie nodig heeft in deze bizarre chaotische tijden. En dat voelt goed. De waardering die ontbrak bij DHL, krijg ik nu in veelvoud terug.

Het is waardering die ik kan oogsten omdat ik mijn persoonlijkheid, capaciteiten en hartenwens om bij te dragen aan de maatschappij van oktober 2018 tot op heden centraal heb gesteld in het vormgeven van mijn carrière. Mijn fundament, met grote dank aan jullie twee Superhelden.

Had ik al DANK JULLIE WEL gezegd?

Ik hoop van harte dat het jullie goed vergaat, zowel persoonlijk als met Superheld. Zover ik gezien heb op Instagram, is dat laatste zeker het geval (gelukkig, zo kunnen jullie nóg meer mensen helpen om net zo zielsgelukkig te worden als ik in hun baan!).

Alle liefs, gezondheid en geluk gewenst.