Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Voordat ik aan het Avontuur begon had ik geen idee wat ik nou moest met mijn werkleven. Ik had veel last van onzekerheid en faalangst en had geen idee of ik op de goede weg zat. Ik wilde heel graag weten wat er nou precies bij mij past en wat voor werk ik zou moeten doen om een bevredigend werkleven te leiden. Ik had een grote behoefte aan meer zelfkennis. Ik begon het Avontuur dus met het idee dat ik antwoord zou krijgen op deze vragen, zodat ik met meer zelfverzekerdheid en minder onzekerheid in het leven zou staan en vanuit zelfkennis stappen zou kunnen zetten om mijn perfecte werkleven te kunnen najagen.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Als ik terugkijk op het Avontuur dan weet ik zeker dat ik er veel aan heb gehad. Met name de eerste modules, waarbij je ingaat op wat je kan en welke vaardigheden je bezit en waarbij je uiteindelijk uitkomt op jouw Superkracht en onderliggende proces vond ik heel leuk en gaven me de zelfkennis waar ik naar zocht. Maar ook de Module Superheld, waarbij je inzicht krijgt in je Superschurk en waarbij je je innerlijke Superheld wakker maakt, vond ik net zo waardevol. Ik denk dat je beide nodig hebt om het Avontuur tot een succes te maken. De modules bestaan uit best veel opdrachten, alsof je een puzzel maakt met heel veel puzzelstukjes, waarbij je langzaam maar zeker steeds beter het grote plaatje gaat zien. Dat maakt dat er veel tijd in gaat zitten, maar ik denk dat het juist daardoor goed werkt. Omdat je zo grondig te werk gaat weet je aan het einde van de Modules zeker dat het klopt wat eruit komt. Dat geeft vertrouwen. Het contact met de coaches vond ik fijn, je merkt aan alles dat het Superhelden team uit leuke, lieve mensen bestaat die je echt verder willen helpen. De hele website en community ademt positiviteit. Dat maakt het een motiverende omgeving om in bezig te zijn. Aan het begin van het Avontuur was mijn inzet nog heel groot en kostte het me geen moeite om mezelf te motiveren om ermee aan de slag te gaan, ik was super gedreven. Naar mate de tijd vorderde begon ik toch een beetje mijn momentum te verliezen en kreeg ik meer moeite om mezelf te motiveren. De aanleiding daarvoor waren externe omstandigheden, maar ik ben natuurlijk zelf verantwoordelijk voor mijn proces. Misschien was mijn oorspronkelijke gedrevenheid verraderlijk: doordat ik zo gemotiveerd was, was het helemaal niet nodig om vaste momenten voor mezelf af te spreken waarbij ik aan het Avontuur werkte. Toen later door omstandigheden mijn gedrevenheid langzaam verminderde had ik dus ook geen vast ritme ingebouwd wat me hielp om door te gaan. Door het contact met mijn coaches ben ik uiteindelijk toch weer verder gekomen en daar ben ik heel blij mee. Dit is echt een belangrijke les: vraag om hulp als dat nodig is! Het kan niet vaak genoeg worden gezegd hoe belangrijk dit is en hoe graag ze er ook voor je zijn als je vragen, inzichten, blokkades of wat dan ook wilt delen. Maar het is uiteindelijk wel je eigen verantwoordelijkheid om hier ook echt gebruik van te maken!

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Mijn Avontuur is zeker geslaagd! Die zelfkennis heb ik absoluut opgedaan: ik weet nu beter welke richting ik op moet, of eigenlijk kan, in mijn werkleven. Ik weet wat mijn Superkracht en het onderliggende proces is en dat dit terug moet komen in mijn werk, wil ik iets doen dat bij mij past. En ik ben ook heel erg blij met de Innerlijke Superheld module, waarvan ik niet had verwacht dat dit er zo specifiek in zou zitten, maar wat juist ongelofelijk waardevol is gebleken. Het heeft me namelijk sterker gemaakt in de zin van dat ik mijn innerlijke superschurk beter ben gaan leren kennen en tools heb gekregen om daar beter mee om te gaan. Oftewel, mijn innerlijke superheld is wakker geworden! Dus op twee verschillende vlakken heb ik zelfkennis gekregen: die combinatie van het inhoudelijke en het persoonlijke werkt echt heel goed. Beiden gaan me in de toekomst helpen om een gelukkiger (werk)leven te leiden. Als ik nu de invloed van mijn superschurk voel weet ik wat ik kan doen om te zorgen dat die invloed kleiner wordt. Juist omdat het hele praktische dingen zijn werkt dat zo goed. Soms gaat dat makkelijk en kan ik het uit mijn hoofd. Als mijn superschurk heel sterk aanwezig is, dan helpt het als ik teruglees in mijn boekje.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?

Het Avontuur is als het maken van een grote puzzel met veel puzzelstukjes. Het kost tijd en moeite, maar met elk puzzelstukje dat je legt wordt het beeld steeds duidelijker. Als de puzzel klaar is heb je niet alleen kennis over wat er in jouw werk moet terugkomen om ervoor te zorgen dat je een gelukkig werkleven leidt, maar ook heb je meer kennis over je Superschurk die je ongewild dwars zit en krijg je praktische tools hoe je daar beter mee om kunt gaan, waardoor je steeds meer in je kracht komt te staan. Het is echt de combinatie van deze twee vormen van zelfkennis die het Avontuur zo waardevol maakt. Tel daarbij op een ontzettend positieve en motiverende omgeving waar binnen je het Avontuur volgt. Dit alles samen maakt dat ik het Avontuur aan iedereen kan aanraden die ook maar enigszins twijfelt aan het pad dat hij moet volgen.

Wat wil je nog aan ons kwijt?

Ik vind jullie gewoon allemaal hartstikke leuk! Enorm bedankt voor jullie inzet en positieve energie. Ik vind het super tof wat jullie allemaal aan het doen zijn en blijf graag het Avontuur volgen, aangezien jullie continu blijven doorontwikkelen.


NIEUW HIER?

GRATIS TRAINING >>

INTERESSE IN HET AVONTUUR?