Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?
Ik werkte bij een grote organisatie en had het niet zo naar mijn zin, maar ik wist ook niet goed wat ik wel wilde. Ik werd toen ziek en dat was de druppel, ik bedacht me toen: het moet nu echt anders. Toen ben ik hulp gaan zoeken. Het avontuur sprak me in die zoektocht naar hulp het meeste aan. De manier van communiceren vond ik heel fijn, het informele vond ik heel fijn, het laagdrempelige aspect.

Toen ik eraan begon wilde ik voor eens en voor altijd ontdekken wat ik echt wilde. Ik dacht het namelijk allemaal niet te weten en ik wilde daar heel graag achter komen. Wat is het nou dat ik wil? Wat past er bij mij? Ik hoopte dat ik nu echt een keer voor mezelf durfde te kiezen. Ik weet nog dat ik met een vriend sprak die steeds vroeg: maar weet je het echt niet? Ik werd al nerveus van die vraag. Echt antwoord op die vraag en dan voor jezelf durven kiezen voelde zo eng.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?
Het avontuur is goed en soepel verlopen. Ik heb niet veel struggles gehad, maar toch echt de tijd genomen. Ik merkte dat ik soms meer tijd nodig had om dingen te laten bezinken, of een vraag meerdere keren te stellen. Zo kon ik dan bij mezelf nagaan: vind ik dit echt? Wil ik dit echt? De tijd hebben om erover na te denken en dit dan te kunnen checken met je gevoel erover, vond ik heel fijn. Als je er vaker over nadenkt dan kan het beter beklijven. Zo kan je ook echt voelen: ja nu klopt het.

Zo had ik eerst een puzzel gelegd die rationeel wel klopte, maar niet met mijn gevoel. Tot we echt gingen stil staan bij dat gevoel en toen ontdekten: het is toch net iets anders. Dat is echt iets wat ik nu ook heb geleerd: Voelen wat je voelt en daarnaar leren luisteren. Dat blijft iets moeilijks, maar het lukt steeds beter. Het is heel waardevol om dit te kunnen, omdat je dan altijd weet wat de juiste keuze is.

Ik vond de coaching, de community en de events heel fijn. Ik heb het altijd als heel persoonlijk ervaren ondanks dat alles online is. Het is heel laagdrempelig en heel relaxt. Ik had het idee dat ik alles kwijt kon en niks te gek was. Doordat je op de events alle anderen ontmoet heb je daar online ook meer contact mee. Het is dan extra leuk om hun verhalen te lezen en op elkaar te reageren, elkaar aan te moedigen en te steunen. Je bent al verbonden doordat je in hetzelfde schuitje zit, maar zo nog meer. Dat vond ik echt 1 van de leukste dingen van dit traject. Zo had ik echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?
Door het avontuur heb ik echt geleerd om voor mezelf te kiezen. Ik heb zelfkennis opgedaan en meer zelfvertrouwen ontwikkeld. Toen ik begon aan het avontuur was ik heel onzeker, had ik weinig energie en geen inspiratie. Dat was toen echt het overheersende gevoel. Nu voel ik rust, focus, meer energie, meer zelfvertrouwen (omdat je heel duidelijk hebt wie je bent en wat je kunt), en ik ben vooral vrolijker! Dat wordt ook echt opgemerkt in mijn omgeving, heel leuk.

Het gaat echt heel erg goed met me en daar ben ik heel blij om. Die transformatie had ik echt niet zonder het avontuur gekund. Dat komt denk ik doordat op het juiste moment de juiste vragen worden gesteld en in de juiste volgorde. Zo ga je niet direct naar de grote moeilijke vragen, maar ga je stap voor stap door een proces van transformatie heen. Je krijgt onbewust de antwoorden op je vragen en als je dan terugkijkt op wat je hebt gedaan, dan zie je dat plots. Dan valt het op zijn plek. Als dan iemand een directe vraag stelt, kun je daar heel goed antwoord op geven. Alhoewel je dus in een community zit, word je niet beïnvloed door verhalen van anderen, je bent echt goed gefocust op je eigen pad.

Ik heb nu gekozen om een opleiding te gaan doen in de richting van wat ik echt heel graag wil gaan doen en dat was echt geen makkelijk keuze voor me. Dat is namelijk iets wat ik voor het avontuur echt niet durfde te doen. Het feit dat ik daarvoor kies vind ik echt een teken dat mijn innerlijke superheld is wakker gemaakt. Ik merk het ook echt in mijn humeur en gedrag en het enthousiasme dat ik voel. Ik voel me gewoon sterker. En dat alles heeft nu veel meer de overhand dan voor het avontuur.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?
Het avontuur is een hele fijne combinatie van een jobcoach en psycholoog in een. Het traject gaat dieper dan alleen kijken wat je met werk wil. Je gaat ook een persoonlijke ontwikkeling door. Het is een traject met veel zelfstudie en dat vond ik ook echt fijn. Het zijn niet alleen gesprekken, maar ook online opdrachten. Je hebt dan langer de tijd om over antwoorden na te denken, zo word je niet overvallen door vragen, maar kun je er rustig over nadenken en steeds op terugkijken. Daarnaast heeft het avontuur een online community, dat ik echt heel leuk en tof vindt. Het zijn over het algemeen mensen van je eigen leeftijd, en die verbinding is echt heel waardevol.

Wat wil je nog aan ons kwijt?
Niks, behalve een dankjewel aan jullie allemaal!