Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?
Toen ik aan het avontuur begon had ik geen baan meer. Daarvoor werkte ik bij een gemeente. Wel had ik onlangs mijn eigen business via bol.com opgezet. Dat liep op zich wel maar niet echt supergoed. Ik wist niet goed wat ik nou echt wilde en ook dacht ik dat ik eigenlijk niet zoveel kon. Toen ben ik aan het avontuur begonnen. Ik wilde er meer zelfkennis uithalen en meer richting, ik wilde weten wat ik leuk vond om te doen en welke baan bij mij zou passen. Ik wilde weten welke richtingen ik nog meer op kon gaan dan de richting van managementassistente. Maar mijn hoofdvraag was echt: wat wil ik?

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?
Het avontuur is goed verlopen, ik vond het soms wel veel, als in veel inhoudelijke kennis opgedaan, en soms had ik het gevoel dat ik helemaal doorgelicht werd, alle schijnwerpers staan op je tijdens het avontuur. Ik kwam erachter dat ik wel degelijk dingen kon en ook al heb gedaan en dat ik zeker al veel ervaring op had gedaan en ook wel dat ik ergens diep van binnen wist wat ik wilde maar daar zelf nog niet zo goed bij kon komen.

De gesprekken vond ik ook heel waardevol als ik er soms niet uitkwam. Ze waren ook confronterend, doordat er continu werd doorgevraagd. Dat was juist interessant, als dat soms prikte of irriteerde, ik ontdekte dat daar dan vaak iets achter zat. Zo kwam ik erachter dat ik negatief over mezelf dacht en ik ontdekte uiteindelijk dat ik wel degelijk wat te bieden heb.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt?
Ik denk nu minder in hokjes, als in, de gedachtes die ik had over wie ik zou moeten zijn, heb ik los kunnen laten. Ik heb HBO communicatie gestudeerd en na mijn studie zag ik dat iedereen dat dan ging doen en dan voor een managementfunctie ging, of in ieder geval daarnaartoe aan het werken was. Ik wilde dat niet, maar dacht nu eenmaal dat ik dat dan ook moest doen. Dat het zo hoorde. Ik dacht in hokjes: je hebt dit gestudeerd dus je moet dat nu doen qua werk. Maar nu weet ik: er is niet maar 1 weg. Wat ik nu doe daarvan wist ik wel dat ik het leuk vond, maar ik zag nog niet helemaal voor me hoe dan en ik nam het nog niet helemaal serieus. Ik geloofde eerst ook gewoon niet dat het mogelijk was: plezier in je werk en doen wat je leuk vindt.

Dat is dus wel mogelijk! En dat voelt heel anders, veel vrijer. Ik kies nu bewust voor het werk dat ik doe en voel me daarin heel chill. Ik voel me ook vrij van de ‘ratrace’ van maar iets doen omdat het zo hoort. Ik weet dat ik mezelf altijd afvroeg: moet ik dat ook doen? Maar nu snap ik dat dat niet hoeft, nu ben ik vrij van die gedachten, van het systeem. Ik heb nu veel meer plezier. Ik ben gewoon gaan doen wat ik graag wil, ik ben kleine stappen gaan zetten, zonder daar anderen van buitenaf voor nodig te hebben. Ik voel nu wat ik zelf wil en ben dat gaan doen, dat voelt krachtig. Ik vertrouw nu op wat ik wil.

Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?
Ik heb steeds meer ‘schijt’ als ik iets wil ga ik het doen, als ik het niet wil doe ik het niet. Ik geloof er nu meer in dat ik belangrijk ben, dat ik ook goed voor mezelf mag zorgen. Ik heb meer vertrouwen en meer geloof in mezelf. Ik gun het mezelf nu om iets leuk te vinden en het ook te gaan doen.

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)?
Met het avontuur leer je jezelf kennen en je leert ontdekken welke richting je op wil gaan. Je krijgt dat helder. Het is een reis om zelfverzekerd te worden en hulp om die baan te vinden die je leuk vindt en die je graag zou willen doen. Je leert je niet meer te laten tegenhouden door iets of iemand. Het is een keerpunt in je leven, je leer dingen anders te zien, een ommekeer. Het is van grote invloed op je huidige leven.