Marije heeft van September 2019 t/m Maart 2020 deelgenomen aan het Avontuur.

Wat was je situatie voor je aan het Avontuur begon? Wat wilde je eruit halen? Specifieke vragen, gevoelens of verlangens waar je mee aan de slag wilde?

Ik zat in een fulltimebaan, waar ik al een tijd twijfels over had. Maar ik dacht: ik moet het volhouden, het wordt vast beter. Ik had ondertussen ook al wel weer gesolliciteerd, maar dat werkte niet echt, omdat ik niet wist wat ik eigenlijk wilde en waar ik dan moest solliciteren. Dat leverde stress op en ik was voor mijn gevoel weer helemaal terug bij af. Ik had toen even geen idee wat ik nou moest en toen kwam ik bij Superheld terecht.

Ik startte toen met het avontuur en ik wilde heel erg graag een concreet doel hebben en een plan. Ook verlangde ik naar meer creativiteit in mijn werk en naar het meer inzetten en gebruiken van mijn hoofd. Ik werd vaak gewaardeerd om al mijn sociale eigenschappen, maar niet voor wat er nog meer in zat en ik had het gevoel dat dit niet alles was. Dat er nog meer was, maar dat ik niet wist wat precies. Ik had al eerder coaching gehad, ook op het gebied van werk, maar daar miste ik heel erg het concreet maken. Wat gaan we dan ook daadwerkelijk doen? Het bleef bij een idee. Ik had daardoor wel al weloverwogen keuzes gemaakt, maar niet echt een stappenplan om verder te gaan. Ik wist nog steeds niet hoe het dan moest en hoe het dan zou werken. Dat wilde ik graag uit het avontuur halen.

Hoe is het Avontuur voor je verlopen? Hoe vond je de coaching, community, events en online training?

Ik ben echt als een speer begonnen en ik vond het in het begin echt superleuk om aan de opdrachten te werken. Net als in een soap zorgden de opdrachten steeds voor een cliffhanger en ik voelde dan steeds: ik wil door om nog meer te ontdekken, nog meer uit te zoeken en te weten. Dat was echt heel fijn. Later in het proces kwam mijn superschurk om de hoek kijken en ervaarde ik wat dipjes. Het proces duurt best lang en dan loopt je hoofd soms gewoon over, dan val je soms terug in je oude gedachtes: ik weet het niet, is dit het dan wel? Wat als ik dit kies? Dan staat het vast!

Dit gevoel de tijd geven heeft echt geholpen. Het even laten voor wat het is, weten dat dat een fase is en dat als er iets leuks gebeurt dat weer voorbij is. Tijdens het proces van het avontuur heb ik ook de keuze gemaakt om in de winter een paar maanden naar Oostenrijk te gaan, maar voor ik die beslissing echt durfde te maken moest ik wel wat van die dipjes overleven. Toen ik uiteindelijk die beslissing maakte, vanuit mijn verlangen om dat te doen en toen ik mezelf dit eindelijk toestond, toen kwam ik weer uit die dip. Ik ben dat toen gaan regelen en dat heeft echt geholpen.

Eenmaal in Oostenrijk voelde ik me echt goed en ik wist: dit gevoel, hier gaat het om, je zo voelen in je dagelijks leven! Nu ben ik echt op een punt waar ik voor mezelf kies, dat ik dat ook mag van mezelf. Ik mag vertrouwen op wie ik ben en wat ik wil en waar ik me goed bij voel.

Natuurlijk ervaarde ik in Oostenrijk ook nog wel eens een dip of kwam er een superschurk om de hoek kijken. Omdat ik dingen ging doen vanuit mijn hart en vanuit vertrouwen, matchte dat soms niet (meer) met mijn beeld over hoe werk hoort te zijn. Ik mocht die overtuigingen loslaten en vertrouwen op mijn gevoel en dat voelde heel goed.


Ik vond de afwisseling tussen de opdrachten, de coachgesprekken en de live events heel fijn. Het nabespreken met je coach van de opdrachten was heel goed voor mijn perfectionisme. Die kon ik daardoor wat loslaten. Dat gaf me heel veel rust. Daardoor kon ik ook vlot van start en loslaten dat het direct perfect moest zijn. En door de gesprekken die al ingepland staan, blijf je ook bezig!

Ik vond het met de events ook heel leuk om anderen te ontmoeten en spreken. Je vindt herkenning bij elkaar, en je kunt elkaar later ook volgen op het forum, dan heb je er een gezicht bij. Fijn om te voelen dat je niet alleen bent.

Wat heeft het Avontuur voor je opgeleverd? Welke transformatie heb je doorgemaakt? Waaruit blijkt dat je innerlijke superheld is wakker gemaakt?

Dat ik echt mag zijn wie ik ben, dat ik daarop mag vertrouwen en dat dit mijn uitgangspunt mag zijn voor een baan. Ik hoef niet eerst een baan te vinden en dan te kijken of ik daar bij pas. Ik mag een baan zoeken die past bij wie ik ben. En ook vooral dat dat er gewoon mag zijn. Die opluchting was zo fijn. Wat er voor mij echt verandert is, is mijn kijk op het hebben van een baan. Dat beeld dat ik had dat van buitenaf kwam: je hebt een baan en je hebt een huis, dan ga je bouwen. Dat beeld was heel sterk: Ik moest van mezelf ‘gewoon’ een leuke baan hebben dat bij dat plaatje paste. Maar dat plaatje was uiteindelijk iets van buitenaf en helemaal niet mijn plaatje. Ik zocht al wel naar iets anders, zoals in de sportsector of meer creatief, ik zocht wel die twist, maar dat was gewoon niet goed genoeg. Dat blokkeerde mij mezelf te zijn. Ik dacht dat mezelf zijn niet gangbaar was.

Nu weet ik dat ik dat los mag laten. Ik snap nu dat er überhaupt een optie is om daar ook niet voor te kiezen!

Dat is echt veranderd. Dat ik ook heb besloten dat ik het anders wil, dat ik dat ook mág doen en dat ik dan wel zie hoe dat gaat lopen, vanuit vertrouwen dus. Dat is wel ook echt door de innerlijke superheld module ingang gezet. Je leert zo goed je superschurk te herkennen, te analyseren en om te buigen.

Overige vragen: Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan je beste vriend(in)? Wat wil je nog aan ons kwijt?
Het avontuur is een coaching traject, maar wel anders dan anders, met online opdrachten waarmee je zelf aan de slag kunt gaan en een coach waar je regelmatig gesprekken mee hebt zodat je alles kunt doorspreken en evalueren. Die combinatie is echt heel fijn, dat je zelf aan de slag gaat, en als je vastloopt kun je altijd mailen, of je wacht tot het gesprek en je kunt dan alles bespreken. Je onderzoekt wat voor jou werkgeluk is, dat vind ik gewoon echt een hele mooie term. Het verschilt ook echt met wat ik eerder heb ervaren met een coaching traject. Daar hielpen ze me tot aan de deur en zwaaiden me dan uit: zoek het vanaf hier zelf maar uit. Succes! En dat heb je hier niet, je wordt wel verder geholpen. En je krijgt er ook nog een community van gelijkgestemden bij, je doet het echt samen met iedereen, dat is ook heel leuk.

Het is ook leuk dat jullie ook jong zijn en heel goed begrijpen waar iemand doorheen gaat. Je voelt gewoon: ik ben niet alleen. Iedereen gaat door zo’n proces heen. Heel fijn, dankjewel!

Dankjewel voor je mooie verhaal, inzichten en transformatie Marije! 


NIEUW HIER? VOLG DE GRATIS TRAINING!

INTERESSE IN HET AVONTUUR? LATEN WE KENNISMAKEN!