Janneke heeft van de zomer 2019 t/m Februari 2020 deelgenomen aan het Avontuur.

Wat was je situatie voordat je aan het Avontuur begon?

Ik ben begonnen voor de zomer. Het rommelde op mijn werk door verschillende soorten management, waardoor ik op mijn werk niet meer zo fijn in mijn vel zat. Ik voelde dat ik op een andere plek meer tot mijn recht zou komen, maar hoe en waar; ik had geen idee. Toen ben ik aan het Avontuur begonnen.

Welk gevoel triggerde dat je wilde beginnen?

Verveling en onrust. Ik merk dat ik me ging vervelen tijdens het werk. Mijn toenmalige manager stimuleerde me om te gaan kijken wat ik nog meer kon doen en daardoor ervaarde ik onrust. Ik had geen idee welke richting ik op moest denken of waar ik moest kijken.

Welke vraag wilde je door het Avontuur beantwoord hebben?

Ik wilde weten wat nu écht goed bij me zou passen. Het was vooral heel praktisch: hoe ga ik daar achter komen? Ik vond zo veel dingen interessant en wilde eigenlijk geen keuze maken. Ook was ik bang de verkeerde keuze te maken, daar heel veel tijd aan te besteden en dan wéér iets anders te moeten doen.

Hoe is het Avontuur voor jou verlopen?

In het begin zat ik er volop in en was ik er elke vrije dag mee bezig. Ik wil dingen graag goed doen, dus ik besteedde er best wel wat tijd aan, misschien meer dan nodig. In het begin vond ik de opdrachten wel lastig, omdat je toen nog niet wist waarom je ze deed, wat het doel ervan was. Dat vond ik best wel frustrerend. Pas later vielen de puzzelstukjes in elkaar. Tussendoor kreeg ik gelukkig reactie van jullie, wat me motiveerde om door te blijven gaan. Door die gesprekken had ik het gevoel dat ik steeds een stukje verder kwam en had ik heel veel eureka-momentjes.

In het begin had ik best veel contact met Anouk, mijn buddy, en ik weet nog dat ik haar vertelde dat ik het allemaal niet wist en er niks van begreep, maar als we dan een coachinggesprek hadden gehad, klopte het toch.

Wat heeft het avontuur je nog meer opgeleverd?

Ik heb geleerd om op een andere manier te denken. Wat er uiteindelijk uit is gekomen, interieurontwerpen, heb ik altijd al geweten, maar door alle negatieve gedachten die ik had heb ik daar nooit iets mee gedaan. Dat je belemmerende gedachten je tegenhouden vond ik echt de belangrijkste ontdekking uit het traject.

Ook heb ik nu een goed plan voor de toekomst. Ik vond zo veel dingen leuk, maar ik heb nu geleerd dat ik alles wat ik leuk vind in één beroep kan stoppen, dat had ik niet verwacht. Het heeft een superconcreet beeld opgeleverd, heel fijn. Ik had nooit durven hopen dat er zoiets duidelijks uit zou komen. Ik ging erin met: ‘ik zal wel een richting krijgen, iets wat ik kan onderzoeken,’ maar ik heb nu echte stappen die ik kan gaan zetten.

Waar sta je nu in je werkleven?

Het grootste verschil met toen is dat ik nu geen tijdsdruk meer voel. Toen dacht ik: ‘Oké, ik heb drie maanden en dan moet ik weg zijn bij mijn huidige werkgever en moet ik iets anders hebben.’ Dat heb ik helemaal kunnen loslaten: het maakt me niet meer uit hoe lang het nog duurt, als ik er maar kom. Ik heb meer vertrouwen in mijn pad.

Hoe zou je het Avontuur beschrijven aan anderen? Waarom zou je het mensen aanraden?

Je kunt wel een standaard loopbaantraject doen, maar dit richt zich ook echt op het psychische stukje. Volgens mij is dat het onderscheidende: dat je ook echt naar jezelf gaat kijken en niet alleen naar wat bij je persoonlijkheid past.

Het vinden van je innerlijke Superheld is echt de toegevoegde waarde, dat heeft mij echt geholpen. Het heeft me op alle gebieden vertrouwen gegeven. Ik kan mijn werk meer loslaten, bijvoorbeeld, omdat ik weet dat ik er toch wel kom. En omdat ik op werkgebied zoveel vertrouwen heb gekregen ben ik veel positiever.


NIEUW HIER? VOLG DE GRATIS TRAINING!

INTERESSE IN HET AVONTUUR? LATEN WE KENNISMAKEN!