Marjolijn is van het voorjaar t/m najaar van 2019 meegedaan aan het Avontuur. Ze deelt haar verhaal hieronder. 

Toen ik een paar maanden geleden besloot om mee te doen aan het Avontuur had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat het me zoveel zou brengen.
Ik ben 34 en nog steeds iemand die heel veel dingen leuk vindt en het daardoor moeilijk vind om keuzes te maken. Ik besluit vaak impulsief om vanalles te gaan doen om vervolgens ook heel veel niet af te maken en aan de helft niet toe te komen (fladderen heet dat, ben ik supergoed in). Ik was een beetje bang dat ik bij het volgen van dit programma weer in een dergelijk patroon terecht zou komen. Maar de training is heel verfrissend en zo opgesteld dat je tot aan het eind scherp blijft en de motivatie vast blijft houden om het er telkens weer bij te pakken.

Het begeleid worden in scherp blijven op waar je wél goed in bent ipv waar je niet goed in bent is super waardevol van deze training.
Het is soms zo makkelijk om je te verliezen in gedachtes over wat je allemaal (nog) niet kan of dat je vooral bezig bent te voldoen aan een bepaald beeld, waardoor je bijna zou vergeten waar je allemaal wél goed in bent of waar je behoeftes nou echt liggen. Je spoelt als het ware even terug en leert jezelf opnieuw kennen.

Het mooie vind ik ook dat je het gevoel hebt met een vriend te praten die je graag wil helpen.
Het is laagdrempelig. En de events zijn, naast leerzaam ook echt reuzegezellig! Andere superhelden ontmoeten en spreken geeft je een gevoel van erkenning en gelijkheid. Er is zoveel begrip naar elkaar. Dat vond ik heel verwarmend en gaf echt een boost.

Vlak voordat ik begon met het Avontuur stopte ik bij een baan in de horeca en wist ik even echt niet wat mijn volgende stap zou worden. Met twee kleine kinderen had ik het gevoel alleen maar “verstandige” beslissingen te moeten maken waar ik niet persé blijer van werd maar wat vooral neerkomt op geld verdienen om alle vaste lasten van te kunnen betalen, waardoor ik dus volledig voorbij ging aan mijn oorspronkelijke dromen. Maar tijdens het Avontuur kwam ik er gelukkig achter dat er heus een middenweg is waarbij je zowel gehoor kan geven aan je behoeftes als persoon, als de moeder kan zijn die je graag zou willen zijn. Het vinden van een balans daartussen is echt mogelijk!

Ik ben altijd veel met muziek bezig geweest; dansen, zingen, piano spelen, liedjes schrijven en spelen in een bandje.
Doordat ik mama werd maar ook zeker door alles wat ik nog meer leuk vind om te doen raakte deze ambities een beetje op de achtergrond. Tijdens mijn reis in het Avontuur kwam ik er samen met de coaches achter dat muziek maken iets is wat ik weer moest oppakken. Daar lag stil een groot verlangen. Toen ik dat besefte en begon te doen voelde ik weer zoveel levensenergie stromen dat alles eromheen ook makkelijker leek te gaan. Het was alleen nog taak om dit inzicht te integreren in mijn dagelijks leven. Uiteindelijk ontstond er een realistisch plan waarbij ik mijn tijd opnieuw ging indelen in de week om zo aan mijn nieuwe levensdoel te kunnen werken; muziek maken. Twee dagen in de week freelance werk in de horeca of creatieve klussen (daar heb je tegenwoordig apps voor, superhandig) en daarnaast zoveel mogelijk melodieën, teksten en liedjes creëeren. Haalbaar toch?

Ik kan het Avontuur aan iedereen aanraden omdat het laagdrempelig, informatief, motiverend en gewoon heel erg leuk is om te doen.
Superleuke mensen ook! Het is geen propaganda om het op hun manier te doen, in tegendeel; het wordt bekeken vanuit meerdere oogpunten en invalshoeken waardoor je echt naar jezelf kunt luisteren wat voor jou goed voelt. Gun het jezelf want je kan er zoveel uithalen. 

NIEUW HIER? VOLG DE GRATIS TRAINING!

INTERESSE IN HET AVONTUUR? LATEN WE KENNISMAKEN!