Maaike is van April t/m Oktober 2019 werkzaam geweest bij superheld.nu – waarvoor nogmaals dank! – en heeft in die tijd zelf ook het Superhelden Avontuur gevolgd. Inmiddels is ze gestart met haar eigen content bureau www.bij-zinnen.nl of instagram.com/bij_zinnen

Wat was je situatie voor je met het Avontuur begon?
Voor het Avontuur (en nu nog steeds overigens) werkte ik als Communicatieadviseur en freelance tekstschrijver. De grootste vraag waar ik mee speelde was eigenlijk: wat wil ik nou echt? Ik was vooral heel erg op zoek naar waar ik nu precies energie van krijg en hoe ik dat in mijn werk kan inzetten.

Hoe is het Avontuur voor je gelopen?
Het Avontuur ging ik mijn geval eigenlijk wat anders dan anders. Ik werkte namelijk freelance voor Superheld.nu en uiteraard kwam tijdens het werken door ook mijn werksituatie ter sprake. Na een aantal gesprekken stelde Justin voor om het Avontuur te gaan volgen. Een top idee, want dat kwam op een heel goed moment. Ik was zo erg vastgelopen in wat ik nou precies wilde doen, dat ik elke dag wel een nieuw idee had en dat leek dan ook elke dag écht iets wat ik moest gaan doen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Voordat ik de stomme fout zou maken om zomaar ergens aan te gaan beginnen, startte ik met het Avontuur.

En dat hielp enorm om alle vragen en twijfels eens goed onder de loep te nemen. Soms vergat ik tijd vrij te houden om aan het Avontuur te werken, en dan gingen er zo weer twee weken voorbij zonder dat ik iets had gedaan. Gelukkig werd ik er dan tijdens mijn werk weer vriendelijk aan herinnerd om verder te gaan. Dat had ik ook wel echt nodig, dus het is fijn dat het zo ging. En de coaching vond ik top. Ook al denk je het zelf allemaal wel even te kunnen, toch is het heel fijn dat er iemand over je schouder meekijkt en je andere inzichten geeft. Of je alleen al aan het denken zet. En nog iets wat ik super fijn vond tijdens het Avontuur: al het begrip en de herkenning die er is. Ik was echt niet de enige die tegen deze grote vragen aanliep. Ook in de coachinggesprekken was het heel fijn om die herkenning te merken, dat gaf toch een stukje geruststelling.

Wat heb je uit het Avontuur gehaald?
De modules van het Avontuur hebben me echt aan het denken gezet. Waar ben ik nou goed in? Wat vind ik nou écht leuk om te doen? Waarom maak ik sommige keuzes? En waarom durf ik sommige keuzes juist niet te maken? Ik vloog voor mijn gevoel wel redelijk door het Avontuur heen, en vooral doordat ik alle antwoorden al in me had. Ik wist alles al, maar durfde geen stappen te zetten. En daarbij was het fijn en overzichtelijk om het allemaal eens zo op een rijtje te hebben. Dat wat ik met name nodig had was het spreekwoordelijke duwtje in de rug, en die kreeg ik. Naast natuurlijk de fijne coaching van Justin, die me motiveerde om verder te gaan als ik even was vastgelopen of niet genoeg tijd vrij maakte voor het Avontuur.

Wat vond je fijn aan je ervaring met Superheld?
Het moment dat voor mij heel bepalend was, ging over hoe je voor jezelf tot nu toe keuzes hebt gemaakt op loopbaangebied. Ik kwam erachter dat ik veel van mijn werk en stages ben gaan doen omdat het toevallig op mijn pad kwam. Er zijn maar weinig momenten geweest waarop ik echt diep na heb gedacht over of de baan of stage wel iets voor mij was. Dat inzicht deed me beseffen dat ik dat vaker mag doen. Een baan kost behoorlijk wat vrije tijd, dus laat die baan vooral iets zijn wat je heel graag doet en waar je energie en plezier uithaalt. En ik weet nu ook dat er zo ongelooflijk veel opties zijn voor werk. Werk hoeft echt niet die negen tot vijf baan op kantoor te zijn als dat niet is wat je wil. Die inzichten gaven me een duwtje in de juiste richting, waardoor ik weer meer stappen durfde te zetten voor mijn eigen bedrijf.

Wat neem je mee uit het Avontuur?
Ik weet nu wat ik kan, waar ik goed in ben en wat ik wil in mijn werkleven. De eerste stappen in de juiste richting zijn al gezet, en ik denk dat ik voor nu voldoende handvatten heb om verder te kunnen. Ik ben nog wel van plan om de module Innerlijke Superheld te gaan doen, maar daar moet ik echt even de tijd voor nemen en dat heb ik denk ik pas aan het einde van het jaar. Maar gelukkig kan ik nu door module 1 t/m 4 al ver vooruit!

Waar sta je op dit moment?
Ik ben in oktober begonnen met mijn eigen contentbureau. Hiervoor schrijf en redigeer ik teksten. Later wil ik ook meer andere content aanbieden, zoals grafisch ontwerp en fotografie. Dit zijn diensten waar ik mezelf nog veel verder op wil ontwikkelen, dus voor mezelf genoeg leuks om in de toekomst naartoe te werken. Je kunt me vinden op www.bij-zinnen.nl of via Instagram @bij_zinnen. Mocht je meer willen weten over mijn proces, laat dan vooral een berichtje achter!

Hoe zou je het Avontuur uitleggen aan iemand die overweegt het ook te volgen?
Ik zou het Avontuur uitleggen als een training die je echt goed helpt om eens kritisch naar jezelf en je eigen werksituatie te kijken. De opdrachten zetten je aan het denken en helpen je verder. En hoe fijn is het om eens echt bij jezelf te checken of je nog wel op het juiste pad zit? En als dat niet het geval is, hoe fijn is het dan om een nieuw pad in te slaan met de handvatten die het Avontuur biedt?

Het Avontuur is voor iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een bepaald patroon op werkgebied en die daaruit wil. Die behoefte heeft aan overzicht en helderheid. Die te maken heeft met onzekerheid en twijfels. Juist die personen hebben veel aan het Avontuur. Want het is zo zonde om niet volledig gebruik te maken van de potentie die je hebt, alleen maar omdat je de stap niet durft te zetten. Daarbij leert het Avontuur je ook nog eens veel over jezelf, zelfs als je denkt alles al te weten.

Wil je nog iets anders kwijt?
Bedankt voor de fijne tijd bij Superheld.nu en de eerste stappen in het freelance werkleven. Ik heb er echt veel aan gehad, dus daar ben ik onwijs dankbaar voor!

NIEUW HIER? VOLG DE GRATIS TRAINING!

INTERESSE IN HET AVONTUUR? LATEN WE KENNISMAKEN!