verhaal-kyraKyra deed mee aan het Avontuur van april tot en met september 2019 en heeft een juridische achtergrond. 

Wat was je situatie voor het Avontuur?

Toen ik aan het Avontuur begon wist ik al dat ik iets heel anders wilde gaan doen dan mijn toenmalige functie, maar ik had nog geen idee wat. Ik had behoefte aan meer zelfkennis om zo betere beslissingen te kunnen maken met betrekking tot de richting die ik op wilde. Om dat helder te krijgen, begon ik aan het Avontuur.

Wat waardeerde je het meeste aan onze samenwerking?

Het was ontzettend fijn dat de coaches altijd klaar stonden om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. In de gesprekken kon ik met hen echt diep ingaan op de onderwerpen waar ik vastzat, om vervolgens met nieuwe inzichten weer verder te kunnen gaan.

Hoe zou je het proces van het Avontuur uitleggen aan iemand die het overweegt om te gaan volgen? 

Het Avontuur is een soort (loopbaan)coachingstraject, waarbij de focus ligt op het verkrijgen van meer zelfkennis. Hierbij doorloop je verschillende modules die op een logische manier zijn opgebouwd – je hebt echt het gevoel dat je ergens naartoe aan het werken bent. Op de momenten dat je vastloopt bij de opdrachten kun je bij verschillende mensen terecht voor nieuwe inspiratie, en bij de gesprekken met de coaches kun je er echt diep op ingaan. Het is je eigen verantwoordelijkheid op welk tempo je het traject doorloopt en wanneer je de gesprekken inplant – hierdoor heb je dus ook zelf in de hand hoe lang je er ongeveer over doet. Dit alles maakt het traject heel inzichtelijk en concreet, wat voor mij een enorme pré was!

Wat vond je het meest waardevolle van het Avontuur?

Wat voor mij het Avontuur onderscheidt van andere (loopbaan)coachingstrajecten zijn de structuur en de eigen verantwoordelijkheid. Door de logisch opgebouwde modules had ik echt het idee dat ik ergens naartoe aan het werken was. Dit deed ik in principe zelf, maar op de punten waar ik vastliep kwamen de coaches mij te hulp waardoor ik weer nieuwe inzichten kreeg en verder kon. Ik heb tijdens dit traject inzichten opgedaan waar ik de rest van mijn leven wat aan ga hebben.

Wat was je grootste ‘aha’ moment tijdens het Avontuur? 

Een van de opdrachten tijdens het Avontuur was een opdracht waarbij je als het ware je ideale toekomstplaatje uiteen moet zetten. Ondanks dat dit met wat fantasie gepaard gaat, kwam ik tot de conclusie dat de situatie die ik eigenlijk al maandenlang (stiekem) in mijn hoofd had, niet eens heel ondenkbaar was. Dit is een situatie waar ik daadwerkelijk naartoe kan werken – het Avontuur heeft mij dit helpen inzien. 

Kun je de persoon beschrijven voor wie het Avontuur echt is gemaakt?

Het Avontuur is gemaakt voor de persoon die nog niet heel veel zelfkennis heeft, en het daardoor heel lastig vindt om keuzes te maken of richting te bepalen. De concrete aanpak van het Avontuur stelt deze persoon in staat om voor zichzelf inzichtelijk te maken welke voorkeuren hij of zij heeft en welke manieren van werken en toekomstplaatjes daarbij aansluiten.