Korinna heeft meegedaan aan het Avontuur vanaf januari 2018.

korinnaWat was je werksituatie voordat je aan het Avontuur begon?

Voor ik aan het Avontuur begon, was ik werkloos. Ik was voornamelijk aan het solliciteren.

Waarom ben je met het Avontuur gestart?

Ik wist niet wat ik zocht en was op van alles aan het solliciteren. Er was niet specifiek één doel of wens: ik zag allerlei dingen langskomen en probeerde die dan. Eigenlijk wist ik het niet zo goed. Ik dacht: als ik zo breed mogelijk inzet met mijn sollicitaties, dus op zoveel mogelijk reageer, dan heb ik zoveel mogelijk kans. Dat werkte natuurlijk niet.

Hoe wist je van het Avontuur af?

Ik zag een oproep voorbij komen op Facebook, over een gratis webinar. Ik weet nog dat er een soort van slogan of zin was, over stoppen met solliciteren. Toen dacht ik: dat zou ik heel graag willen. Ik besloot toen om het webinar te gaan volgen. Via het webinar kwam ik vervolgens weer bij het Avontuur terecht. Omdat ik toch geen werk had op dat moment, besloot ik het maar gewoon te doen. Dan was ik in ieder geval nog ergens mee bezig, want ik merkte dat ik niet gelukkig werd van het nietsdoen.

Hoe is het proces voor jou verlopen?

Toen ik met het Avontuur begon, had ik compleet geen zelfvertrouwen. Ik wist totaal niet waar ik mee bezig was en voelde me heel slecht over mezelf. Elke brief die niet werd beantwoord, elke sollicitatie waarbij ik werd afgewezen, haalde me alleen maar meer naar beneden. Ik voelde me daardoor heel gedeprimeerd. Door het Avontuur kreeg ik weer zelfvertrouwen. Ook zelfkennis, wat natuurlijk ook fantastisch is. Maar voornamelijk het zelfvertrouwen deed me heel goed. Dat had ik op dat moment echt nodig om verder te kunnen.

Welke elementen van het Avontuur vond je het meest waardevol?

In zekere zin wist ik voor het Avontuur wel waar ik goed in was, maar het heeft mijn blik verbreedt naar mezelf toe. Ik weet nu dat ik meer talenten heb dan waar ik me eerst bewust van was. Ook weet ik nu dat er bepaalde talenten zijn waar ik me misschien wel bewust van was, maar waarvan ik dacht dat ze er niet toe deden. En waarvan ik nu besef dat ze er juist wel toe doen.

Dat geldt ook voor interesses. Ook daarvan dacht ik in eerste instantie dat ik er gewoon in mijn vrije tijd of als hobby iets mee moest doen. Dat je al die dingen mee kunt nemen en een plekje kunt geven in je werkleven vond ik zulke waardevolle informatie. Dat al die puzzelstukjes bij elkaar een groot geheel vormen en dat het dan uiteindelijk klopt. Ik kijk nu op een heel andere manier naar mezelf en naar wat ik kan en leuk vind.

Welke valkuilen kwam je tegen?

Waar ik mezelf voornamelijk bij tegenkwam is dat ik alles heel goed wil doen. Ik ben erg perfectionistisch, dus soms liep ik teveel vast in dat ik bepaalde dingen wilde structureren. Dan wilde ik het te goed doen. Wat ik ook lastig vond is dat ik op het einde van het Avontuur een knoop door moest hakken voor mijn gevoel. Het voelde alsof ik vanaf dat moment moest kiezen voor een baan en een richting, dat vond ik heel eng. Het voelde alsof ik dan niet meer van mijn keuze kon afwijken, niet meer terug kon. Ik stelde die beslissing heel lang uit en wilde zoveel mogelijk opties open houden, terwijl dat juist niet werkt.

Wat heeft het Avontuur je opgeleverd?

Ik vond het Avontuur echt geweldig. Sowieso gaf het me enorm veel inzicht, maar ook ben ik hierdoor weer voor mezelf begonnen. Ik had zoveel aan de hulp en steun van team Superheld tijdens het Avontuur dat ik na hen na deze beslissing heb gemaild en gevraagd heb of zij mijn eerste klant wilden worden in ruil voor mijn hulp. Die deal hebben we gemaakt.

werkboekjeKorinna is na het Avontuur begonnen met haar bedrijf Studio Bridge, en met succes. Ze heeft niet alleen de mooie headervisuals gemaakt voor op superheld.nu, maar ook het nieuwe werkboek ontworpen. Je kunt Korinna volgen via haar Instagram (zeker doen!) of contact met haar opnemen via info@studio-bridge.nl.

Wat vond je van de begeleiding?

Heel fijn. Juist doordat ik af en toe vastliep, kan ik vanwege mijn perfectionisme ergens helemaal in verdrinken. Toen waren de persoonlijke één op één gesprekken heel fijn.

Wat vond je van het contact met je sidekick?

Ik vond het heel fijn om een buddy te hebben. Mijn buddy was ook heel goed voor mij uitgezocht, een super goede match. Ik heb nog steeds contact met haar. Zij kon me ook goed helpen wanneer ik weer vast zat en me enthousiasmeren. Aan Myrthe had ik super veel voor inhoudelijk advies, wat erg fijn was, en aan mijn sidekick Jenny had ik heel veel als ik minder gemotiveerd was. Ik kon haar dan bellen en weer door kon gaan, doordat ze zelf zo enorm enthousiast over het Avontuur was.

Waarom zouden andere mensen het Avontuur moeten overwegen?

Door het Avontuur leer je jezelf veel beter kennen én waarderen. Of je net op zoek bent naar een andere baan of naar überhaupt een baan, ik denk dat iedereen hier wel baat bij heeft. Je leert jezelf echt op een heel positieve manier kennen, met veel meer zelfkennis en zelfvertrouwen.