Wat was je werksituatie voordat je aan het Avontuur begon?

Ik werkte bij een vastgoedbedrijf, daar werk ik nog steeds. Ik had net een overstap gemaakt van een adviserende rol, waarbij ik huurders adviseerde bij het vinden van nieuwe kantoorruimte, naar property marketing: het schrijven van proposities voor lege kantoorgebouwen over de beste marketingaanpak. Die switch had ik een maand of drie ervoor gemaakt en voor die tijd was ik erg zoekende. Wat wil ik nou, wat kan ik nou? Ik barstte altijd van de ideeën, maar wilde graag iets meer focus in plaats van elke dag nieuwe ideeën te hebben die ik niet uitwerkte.

Waarom ben je met het Avontuur gestart?

Ik kreeg geen energie meer van mijn werk. Ik bleef hangen bij mijn bedrijf omdat ik de mensen er heel prettig vond om mee te werken. Als een aantal pilaren goed zijn, blijf je toch langer hangen omdat je daarop leunt, ook al is het totaalplaatje niet helemaal goed. Ik heb eigenlijk niet zo veel affiniteit met vastgoed en had het gevoel dat ik iets goeds wilde doen, iets miste.

Was er een specifieke trigger om te beginnen?

Ik kwam Superheld toevallig tegen op Instagram. Daarnaast ben ik altijd wel bezig met persoonlijke ontwikkeling, ook in het dagelijks leven. Ik heb de gratis training gedaan en dat trok me erg aan. Het was gewoon een goede samenloop.

Waren er specifieke vragen waarop je antwoord wilde?

Ik wilde vooral aan de slag met die focus. Ik was steeds zo veel dingen aan het bedenken en had wel door dat ik iets anders wilde, maar omdat ik voor mijn gevoel steeds weer op een ander pad terechtkwam, kon ik niet echt kiezen.

Hoe is het proces voor je verlopen?

Het Avontuur begon natuurlijk met zelfkennis: vanuit werk heb ik weleens een Insights-profiel gemaakt dat je meer kennis geeft. Dat onderdeel vond ik fijn om te doen, al was veel ook wel herkenbaar. Ik vond het hele fijne opdrachten, ook de referentie naar wat je al hebt gedaan en dat je dat gaat uitdiepen.

Dat ging me wel goed af, ik ben er best wel doorheen gevlogen, waarschijnlijk omdat ik er echt aan toe was om uit te zoeken welke kant ik op wilde. Ik heb er gewoon heel veel tijd voor vrijgemaakt en heb er zeker elke week wel twee of drie avonden aan besteed. Ik vond het fijn om het te blijven doen, zo bleef ik er een beetje in.

Welke elementen van het Avontuur vond je het meest waardevol?

Dat is het element wat ik ook het lastigst vond, namelijk het vinden van je Superkracht. Dat vond ik lastig omdat ik een manusje-van-allestype ben. Daar heb ik echt wel even over gedaan. Uiteindelijk kwam eruit dat het creëren is en daar sta ik ook echt achter, dat voel ik ook echt zo. Heel veel dingen uit het Avontuur geven alles een plekje, zoals mijn waardes, wat ik echt belangrijk vind in een job. Je gaat echt over alles nadenken en pakt je eigen regie.

Welke inzichten heb je meegenomen uit het Avontuur?

Het blijft voor mij een ongoing process, omdat ik nu heel veel tools heb. Ik blader nog steeds af en toe in het boekje dat ik heb gebruikt, bijvoorbeeld als ik allemaal andere ideeën voel borrelen, een andere kant op wil. Soms popt er iets op en kan ik iets aanvullen, ik heb er langer iets aan dan alleen die training.

Welke stappen heb je gezet naar aanleiding van het Avontuur?

Ik heb mijn job opgezegd en ga kijken of ik een stichting die vrienden van mij vijf jaar geleden hebben opgezet een goede kans kan geven. Ik ga kijken of we daar zo veel voor kunnen binnenhalen dat we er met zijn drieën van kunnen leven.

Wat was het kantelpunt om te stoppen met je baan?

Dat is eigenlijk een geleidelijk proces geweest. Ik heb deze training gedaan omdat het al een tijdje niet lekker zat, dus dat zijn allemaal bewustwordingsfases: iets accepteren, iets omarmen en uiteindelijk denken: als ik hier blijf, blijft dit gevoel ook, is dat wat ik wil? Na een bepaalde tijd kun je volmondig zeggen dat het niet is wat je wilt. Daar had ik best wat stappen voor nodig. Het ging echt om accepteren dat ik het zelf in de hand heb, dat heeft wel even geduurd.

Hoe vond je het contact met team Superheld?

Heel fijn. Ik heb Fieke drie keer gesproken, daar kon ik fijn mee sparren. Ik had geen maatje, ik was zo lekker op weg dat ik geen noodzaak voelde om dat door te pakken, dus het was lekker om haar af en toe te spreken. Toen ik vastzat heeft ze me ook ontzettend geholpen en het was ook een stuk erkenning dat ik goed bezig was.

Waarom zouden andere mensen het Avontuur moeten overwegen?

Omdat je er de regie over je werkende leven mee kunt pakken in plaats van maar mee te gaan met de flow. Hiermee kun je zelf onderzoeken wat je wilt. Ik had heel veel angsten voor dingen die onterecht zijn. Je vult veel dingen voor jezelf in en daar is het leven te kort voor.

Zo had ik bijvoorbeeld de angst dat ik niet goed genoeg was voor zaken, dat ik dacht dat ik dingen niet kon waardoor ik ze afwimpelde in plaats van er goed naar te kijken. Door het Avontuur ging ik die dingen echt onderzoeken, wat superwaardevol is.

NIEUW HIER? 


AVONTUUR?