verhaal-maritEen cadeau voor jezelf

Stil kunnen zitten heb ik nooit. Met de afronding van mijn master heb ik drie diploma’s op zak, een duobaan en rijk sociaal leven was het eindelijk tijd om te genieten. Maar toch was ik weer onrustig. Dit gevoel heb ik een tijd weten te onderdrukken, maar dat werkte averechts op mijn humeur en dus ook op mijn omgeving. Op de zoveelste dag dat mijn hoofd overuren draaide, was ik het beu: het was tijd voor actie. Ik moest uitvogelen hoe ik dat onrustige gevoel kon omzetten naar een gevoel van tevredenheid. Dat het onrustige gevoel voortkwam uit mijn toenmalige werkomgeving en werkzaamheden, dat wist ik eigenlijk al.

Vanaf dat moment dansten vragen als ‘Waar wil ik aan bijdragen?’, ‘Hoe kan ik een verschil maken?’ en ‘Met wat kan ik bijdragen?’ door mijn hoofd. Ik liep vast in dit denkproces. Na een gesprek met een vriendin stuitte ik op Superheld via een ervaringsverhaal. Ik was klaar voor het avontuur, dus geen tijd te verliezen. Enthousiast ging ik aan de slag en met de hulp van Myrthe. Ze dwong mij afstand te doen van aannames, durfde kritisch te blijven op sociaalwenselijke antwoorden en wond er geen doekjes om. Verhelderend als je het mij vraagt, want deze skills trokken mij uit mijn comfortzone. Ik leerde weer denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Als ik een ding heb geleerd bij Superheld, is dat je vertrouwen moet hebben in jezelf. Waar je ook naartoe gaat, jouw kwaliteiten neem je altijd mee en die mag je niet onderschatten. Dit bewustzijn heb ik gebruikt om antwoord te geven op de vragen in het Superheldavontuur. Uiteindelijk heeft het avontuur mij geleid naar een nieuwe baan waar ik het vertrouwen heb en krijg om een verschil te kunnen maken. Maar het mooiste is dat ik ieder dag weer met een glimlach uit bed kom en tevreden ben. Dat is pas echt een cadeau, voor jezelf en voor de wereld om je heen!