verhaal-eline

Eline heeft drie maanden deelgenomen aan het Superhelden Avontuur.

Wat was je werksituatie voor je aan het Avontuur begon?
Ik had een ‘oké baan’: ik werk als recruiter-consultant in een heel leuk team bij een hele leuke organisatie. Ik voelde geen druk vanuit mijn werk, maar ik kon me niet vinden in mijn werkzaamheden. Hoewel ik het naar mijn zin had, ik miste de voldoening en energie die ik graag wilde. Er was dus geen noodzaak om van baan te veranderen, maar ik wist niet zeker of dit het wel was, of ik dit nog langer wilde blijven doen en wat ik anders wilde doen.

Hoe kwam je bij ons terecht?
Er was geen gebeurtenis of aanleiding om op zoek te gaan naar wat ik echt wilde, maar ik dacht: als ik iets nieuws wil doen, wil ik een duidelijke richting of duidelijk doel hebben. Heel toevallig kwam ik Superheld op Facebook tegen en wat ik las vond ik ontzettend herkenbaar en van toepassing op mijn situatie. Omdat ik geen stress voelde op mijn werk en het heel rustig had, dacht ik: nu moet ik het gaan doen.

Wat triggerde je in onze content en gesprekken om mee te doen aan het Avontuur?
Vooral de herkenning in voorbeeldsituaties en situaties van mensen die al hadden meegedaan. Ik besefte dat ik niet de enige was en dat er een manier was om erachter te komen wat ik echt wilde.

Wat was het belangrijkste doel dat je wilde ontdekken met het Avontuur?
Ik had veel onzekerheid. Veel dingen wist ik ergens al wel en ik had al veel kennis over mezelf verzameld, maar ik had er gewoon nog geen duidelijk beeld van. Ik vroeg me af of het aan mij lag en wist niet precies wat ik moest doen. Ik was op zoek naar duidelijkheid en zekerheid over wat ik wilde.

Hoe heb je het proces van het Avontuur ervaren?
Heel positief en fijn. Module 1 behandelde de meer praktische zaken: hoe ga je beginnen, hoe kun je het indelen, wat weet je al? Dat vond ik een eitje, maar de tips waren heel fijn. Module 2, 3 en 4 waren pittiger, maar zeker aan het begin van module 2 besefte ik dat het echt handige stappen waren. Het proces was fijn opgebouwd, wat me het vertrouwen gaf dat ook de volgende stap me zou lukken.

Module 2, 3 en 4 waren echt de kern en hoe meer opdrachten ik maakte, hoe beter ik wist welke richting ik op moest denken en waar ik naartoe wilde. Daardoor werden de opdrachten steeds makkelijker. Na module 4 viel alles op z’n plek – niet eens per se door een bepaalde oefening, maar vooral omdat ik er zo intensief mee bezig was. Die kennis kon ik vervolgens uitvoeren in module 5 en 6. De opbouw was dus echt heel mooi.

Wat zijn de belangrijkste inzichten die je meeneemt uit het Avontuur?
Heel veel dingen wist ik al, maar die werden bevestigd. Zoals inzichten in mijn kwaliteiten, maar ook hoe, waar en met wie je die kwaliteiten gaat inzetten. Dat soort dingen spelen een grote rol in je werk, dus dat heeft me erg geholpen. Ook moest ik in module 2 al mijn werkzaamheden tot nu toe op een rijtje zetten en zag ik dat er een aantal dingen, interesses, dingen die ik leuk vind om te doen, overal in terugkwamen. Ik dacht dat ik van alles wat had gedaan, maar toch kwamen veel dingen steeds weer naar voren. Het was verrassend om te zien dat ik veel van die dingen kon samenvoegen, waarna ik er weer mee verder kon.

Is er een bepaald gevoel dat het Avontuur je heeft opgeleverd?
Duidelijkheid voor mezelf. Ik wist het allemaal wel, maar nu is het onderbouwd.

Ben je met bepaalde overtuigingen, angsten of twijfels waarmee aan de slag gegaan?
Ik heb het hele Avontuur redelijk vlot en makkelijk doorlopen. Voor mijn gevoel ben ik nergens echt tegenaan gelopen en heb ik nergens vastgezeten. Dat was heel fijn.

Hoe vond je de interactie met team Superheld? Wat heb je uit de gesprekken gehaald?
Ik heb geen heel intensief contact gehad, dat was ook niet nodig. Eerst wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten en had ik misschien meer coaching verwacht, maar dat was eigenlijk niet nodig en ik kan natuurlijk niet worden gecoacht op iets dat ik niet nodig heb. Er werd genoeg gevraagd hoe het ging en of ik ergens in vastliep, maar dat was dus niet zo. In het laatste gesprek met Myrthe hebben we wel kunnen sparren en heb ik nog een aantal tips gekregen, dat was een echt coachinggesprek.

Heb je veel contact gehad met andere Superhelden via het forum en de sidekick?
In het begin vond ik het leuk om andere verhalen te lezen op het forum en mijn eigen inzichten te delen. Vaak las ik veel herkenbare dingen. Na een tijdje deed ik dat minder, omdat ik wist dat ik op de goede weg zat. Met de sidekick heb ik in het begin wat contact gehad, maar vrij weinig, ook omdat ik de klik miste. Ook merkte ik dat ik het niet echt nodig had en daarom de toenadering niet zocht. Misschien was dat met een andere sidekick anders geweest, maar het was prima zo.

Wat is je plan voor de komende paar maanden?
Ik wil heel graag richting een ondersteunende functie, in eerste instantie in de vorm van office manager. Mijn uiteindelijke doel is om parttime aan de slag te gaan als office manager binnen een organisatie waarin ik structuur, orde en leuke collega’s heb met daarnaast de vrijheid van mijn eigen onderneming, mogelijk in de richting van virtual assistent, en op projectbasis voor verschillende mensen aan het werk te gaan. Die afwisseling lijkt me heel erg leuk: aan de ene kant structuur en een team en aan de andere kant de vrijheid om te werken waar, hoe en met wie ik wil.

Nieuw hier? Volg de gratis gratis.

Ook rust en zelfvertrouwen? Volg het Avontuur.