verhaal-charlotteCharlotte heeft van Jan t/m Maart 2019 deelgenomen aan het Superhelden Avontuur.

Wat was je werksituatie voor je aan het Avontuur begon?
Ik werkte vier jaar bij hetzelfde bedrijf en sinds een half jaar op mijn huidige functie. Ik vond het leuk en was niet direct op zoek naar een andere baan.

Kun je iets meer vertellen over hoe je je voelde, met welke vragen je speelde en wat de trigger was om hier mee aan de slag te gaan.
Ik vond mijn werk leuk en uitdagend, maar was ook onzeker over mijn kunnen en mijn meerwaarde. Ik begon me af te vragen of het carrière pad waarop ik zat was wat ik wilde en twijfelde over wat mijn vervolgstap zou moeten zijn. Hoewel ik veel leerde in de functie, had ik het soms ook moeilijk met het begeleiden van de mensen in mijn team. Dit deed mij twijfelen of ik wel geschikt was voor de functie. Ik heb altijd aangegrepen wat er op mijn pad lag en werkte niet vanuit een doel of plan.

De concrete trigger was het feit dat ik de kans kreeg om een MBA te doen, waardoor ik sowieso nog 2 jaar bij mijn werkgever moest blijven. Dit was de trigger om eindelijk eens uit te zoeken wat ik nu wilde en waar ik voor stond.

Hoe kwam je bij ons terecht?
Op Facebook had ik al vaak de advertentie gezien, maar er niet veel aandacht aan besteed. Door de vragen die ik nu had, besloot ik me in te schrijven voor de gratis e-mailcursus.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met het Superhelden Avontuur?
Ik was klaar met de onzekerheid over mijn kunnen. Iedereen was altijd positief, maar toch kon ik niet duidelijk uitleggen wat ik kon en wilde. Tijdens de emailcursus kwamen onderwerpen naar boven, waardoor ik merkte dat het avontuur verder ging dan alleen een nieuwe baan zoeken. De belangrijkste focus is jezelf leren kennen en dit was precies waar ik nu mee zat. Na een aantal jaar werken, was het goed om de balans op te maken voordat ik de volgende stap in mijn carrière zou nemen.

Wat hoopte je bij aanvang te leren, doen of bereiken?
Mijn doel was zekerder worden over mijn kunnen en vinden wat mijn unieke meerwaarde is. Door te vinden wat bij mij past en waar ik blij van word, hoopte ik duidelijker te krijgen wat ik in de toekomst wil.

Hoe is het proces voor jou verlopen?
In het begin dacht ik dat ik er heel snel doorheen zou gaan. Ik ben vrij ongeduldig en wil snel resultaat zien. Uiteindelijk ging het wat langzamer dan ik van tevoren had gedacht. Ik liep af en toe vast in sommige opdrachten. Als ik een tijdje niet aan de modules zat, was het voor mij een teken dat ik de opdracht moeilijk vond. Ik vond het dan lastig om de vragen te beantwoorden en bleef het uitstellen. Het hielp meestal als ik mezelf voorhield dat het niet in een keer perfect hoefde te zijn. Ik ging dan door en aan het einde van een module liep ik de opdrachten nog een keer door.

Ook de een-op-een sessies hielpen erg om verder te komen. Ik vergat ze nog wel eens in te plannen, dus het was goed dat ik een reminder kreeg. Na de sessies had ik weer veel energie om verder te gaan met de opdrachten.

Wat ging moeilijk of makkelijk?
Ik vond het moeilijkste om mijn superkracht terug te brengen naar een of enkele woorden. Dan ging ook een beetje mijn perfectionisme opspelen, want wat als het dan niet het perfecte woord was? Gelukkig werd het naarmate het proces vorderde steeds duidelijker. Het is nog steeds niet een woord, maar ik heb nu wel een duidelijk beeld van mezelf.

Wat waren de belangrijkste inzichten die je hebt meegenomen?
Ik heb mezelf goed leren kennen. Eerst dacht ik dat ik vooral technisch georiënteerd was, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het sociale element voor mij veel belangrijker was dan ik van tevoren door had. Ik denk dat ik mezelf meer accepteer hoe ik ben, en niet hoe ik dacht dat ik moest zijn. Doordat je in het avontuur aangemoedigd wordt om lastige vragen te beantwoorden, heb ik ingezien dat ik bepaalde stappen in mijn werkleven deels uit onzekerheid neem en niet omdat ze noodzakelijk zijn. Ik weet nu dat die onzekerheid nergens voor nodig is en voel me nu veel zekerder in mijn functie. Ik heb ook geaccepteerd dat ik niet vanuit een plan hoef te werken. Onderbewust zit er toch een lijn mijn keuzes en deze manier van werken past bij mij.

Hoe voel je je nu na afloop in je werkleven?
Ik voel me een stuk zekerder over wat ik bij draag en ik zit veel lekkerder in mijn vel. Ik weet dat mijn huidige baan bij mij past, maar weet ook dat deze baan mij niet definieert. Doordat ik nu meer vanuit mijn vaardigheden denk en niet vanuit mijn baan, weet ik dat er altijd iets goeds op mijn pad zal komen. Dit geeft veel rust en ik ben het onrustige gevoel over dat ik geen uitgestippeld meerjarenplan had kwijt.

Welke gedachten, gevoelens en overtuigingen heb je nu die je misschien eerder niet had. 
Dat ik iets waardevols bijdraag door hoe ik ben. Hoewel je continu leert, heb ik nu al alle vaardigheden in huis om te doen wat ik wil. Hoewel ik nog niet 100% alles scherp heb, accepteer ik dat het doorgaand proces is en dat ik niet gelijk alle antwoorden hoef te hebben.

Wat is het allerbelangrijkste dat het Avontuur voor jou concreet heeft opgeleverd?
Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en durf daarom veel meer in mijn werk.

Wat vond je het meest waardevol in de interactie met team superheld en je mede superhelden?
Tijdens de een-op-een sessie daagde Myrthe me uit om verder te denken dan wat ik opgeschreven had. Ik dacht vrij veel binnen de gebaande paden en Myrthe heeft me erg geholpen om buiten de hokjes te denken. Daarnaast hielp het erg als ik vast zat in een bepaalde module om te sparren. Dit zou natuurlijk ook met vrienden kunnen, maar Myrthe stelde diepere vragen en hierdoor kwam ik een stuk verder. Het gaf me veel energie om daarna door te gaan met de opdrachten.

Wie en waarom zou het Superhelden Avontuur echt het beste passen?
Ik denk dat het voor iedereen meerwaarde heeft om te kijken naar zichzelf en stil te staan waar je blij van wordt.

Nieuw hier? Volg de gratis gratis.

Ook rust en zelfvertrouwen? Volg het Avontuur.