Wat was je werksituatie voor je aan het Avontuur begon?
Ik was fulltime aan het werk bij het bedrijf waar ik tijdens mijn stage mocht blijven. Ik werkte daar al zo’n 5 jaar.

Hoe kwam je bij ons terecht?
Via Facebook kwam ik bij jullie terecht. Ik las het verhaal van Justin en ik herkende mezelf daar enorm in. Het kwam een paar keer terug en toen ben ik eens gaan kijken om meer informatie verkrijgen. Ik heb me daarna ingeschreven voor de 14-daagse gratis e-mailcursus. Dit om eens te kijken of het mij echt aansprak en of het is voor mij kon zijn.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen met het Superhelden avontuur?
Ik vond het toch wel tijd worden voor een nieuwe baan. Ik wilde weg waar ik al werkte en was al bezig met solliciteren en gesprekken voeren. Maar ik bleef het gevoel hebben: is dit het wel? Past dit wel bij mij? Ik kwam daar zelf niet meer uit.

Wat waren voor jou de belangrijkste inzichten die je mee hebt genomen uit het Avontuur?
De belangrijkste inzichten zijn toch betreft het zelfinzicht en vertrouwen dat bij mij is gegroeid. Ik heb handvatten gekregen die ik kan toepassen voor nu en in de toekomst. Toen ik aan het Avontuur begon dacht ik: binnen een paar maanden wil ik een nieuwe baan en weg bij mijn huidige. Dat was mijn doel en gelijk mijn resultaat van deze cursus. Maar gedurende tijd en gesprekken die ik heb gehad met Justin en Myrthe, kwam ik erachter dat dat niet de intentie is van de cursus. Het gaat een ‘level’ hoger en je werkt aan een lange termijn doel (of eigenlijk beter gezegd: ‘’een levenslange termijn’.

Ik ben erg resultaatgericht en ongeduldig, hier ben ik ook achter gekomen tijdens deze cursus. Ik kon mijzelf frustreren en ‘negatief’ praten als ik niet mijn eigen deadline had gehaald om de cursus te hebben afgerond. Hier werd ik me bewust van en ik ben nu zo dankbaar dat ik daardoor daarin veranderd ben. Ik heb er een andere kijk op gekregen. Ik leer nu van het proces, eis minder van mezelf en leg mijn verwachtingen lager. Ik leg de lat minder hoog. Want voor wie doe je dat? Nu weet ik dat ik het voor mezelf doe en niet meer voor de verwachtingen van anderen.

Ik kan hier zeker nog in groeien, maar het beseft dat ik nu heb hierover is mij heel veel waard. Tijdens het avontuur (en daarvoor) werd mijn gezondheid ook minder en zat ik niet lekker in mijn vel.

Daar kan ik zeker nog in groeien, maar dat ik het besef nu meer heb, is mij al veel waard.

Hoe was het proces voor jou?
Het proces was zeker geen constante of groeiende lijn. Ik ben echt wel een paar keer vastgelopen en ik heb best wel eens gedachtes gehad als: “gaat dit mij wel lukken?” “Ga ik wel ontdekken wat ik wil en wat bij mij past?” “Gaat mijn huidige situatie wel veranderen?” Bij een aantal opdrachten bleef ik af en toe hangen. In het begin bleef ik dan vooral wat aanmodderen en wilde ik het zelf oplossen, in plaats van gelijk om hulp te vragen. Maar toen ik dat wel eens deed en met Myrthe of Justin de opdrachten besprak, gaven ze me de hulp en de handvatten die ik nodig had en hierdoor kon ik weer verder. Ik zag het hierdoor steeds vanaf een andere kant, dat hielp. Het duurde even tot ik sneller om hulp durfde te vragen, maar het hielp steeds vaker en het zorgde ervoor dat ik niet meer aanmodderde of er gefrustreerd over raakte.

Langzaamaan besefte ik ook dat het niet om resultaat alleen gaat, maar om het proces. Dat zeggen Justin & Myrthe ook wel aan het begin, maar het duurde ook echt voordat ik dat in de gaten had!

Hoe voel je je nu? Welke gedachtes heb je nu?
Ik voel mij veel beter, ik ben nog niet waar ik wil zijn. Maar besef wel dat dat niet het belangrijkste is. Het is het proces waar het om gaat en niet alleen maar het resultaat. Ik ken mijzelf nu beter en ik heb meer helder wat ik belangrijk vind en waarvoor ik wil gaan. Dit heeft mij een stuk(je) rust en zelfvertrouwen gegeven. Ik besef nu dat je niet een hele nieuwe opleiding hoeft te volgen om wat anders te gaan doen of om nieuwe dingen te leren. Ik heb geleerd om dicht bij mezelf te blijven en om nu eens echt te gaan doen wat ik leuk vind en wat er bij me past.

Wat vond je het meeste waardevol in de interactie met Team Superheld?
De motiverende, enthousiaste en betrokken gesprekken, mails en berichtjes van Myrthe en Justin! Als ik ‘’vastzat’’ of ergens niet uitkwam, was ik eerst vooral aan het aanmodderen en later pas ‘’durfde’’ ik eerder aan de bel te trekken. Daar hielpen de motiverende vragen die Myrthe stelde erg bij. Zij hielp mij er doorheen en dat vond ik erg fijn! Ze liet mij anders naar bepaalde dingen kijken en ze liet me zien dat ik het allemaal wel in me heb en me vooral niet door angsten moet laten leiden.

Aan het einde van mijn Avontuur ben ik naar het kantoor in Leiden geweest, om het Superhelden Avontuur door te nemen en samen te vatten en te sparren over het vervolg. Dit raad ik echt aan en was een fijne middag! Het maakt het net even wat anders dan een mail of een telefoongesprek.