“Ik was al mijn leven lang op zoek naar mijn droombaan, dus waarom zou het nu wel lukken?”

 

”In oktober begon ik samen met Superheld de ontdekkingsreis naar mijn superbaan. Toen ik het bericht van Justin op Facebook tegen kwam werd ik nieuwsgierig en wilde ik meer weten. Ik had mij vervolgens aangemeld voor de 14-daagse mailcursus. Ik vond de persoonlijke verhalen van Justin erg inspirerend, aangezien ik mijzelf in zijn verhalen herkende. Mijn aanpak was net als vele andere mensen erop weg te solliciteren en maar zien waar ik uiteindelijk beland. Ik was op dat moment werkzoekende en kon dan ook alle hulp gebruiken voor een effectievere aanpak. Een vriendin van mij adviseerde om van A tot Z op te schrijven wat voor persoon ik ben en wat ik in een baan zoek. Ik was dus al wel bezig met een andere aanpak. Nadat de mailcursus ten einde liep, had ik de keus om me aan te melden voor de gratis tweeweekse proefperiode. Wel was ik wat sceptisch, want waarom zou Superheld mij wel uiteindelijk tot die superbaan leiden? Ik bedoel, ik was al mijn leven lang op zoek naar mijn droombaan, dus waarom zou het nu wel lukken?

Het Superhelden Avontuur

Omdat het twee weken gratis was, was de drempel voor mij wat lager, aangezien ik geen inkomen had. In deze twee weken ben ik vol aan de slag gegaan met de opdrachten van het ‘Avontuur’. Gaandeweg kwam ik erachter dat de cursus echt super waardevol is. Ik leerde in stapjes mijn eigen krachten en valkuilen kennen. Verder leerde ik wat ik belangrijk vind, wat mijn vaardigheden zijn en wat ik in een baan zoek. Ik leerde om op een andere manier naar mijzelf te kijken waar ik mij normaal gesproken niet van bewust was. Wauw, wat een inzichten en vooral een hoop bevestigingen kreeg ik. De meest waardevolle opdracht was dat ik dierbare heb gevraagd welke vaardigheden zij bij mij vonden passen. Ik vond het dan ook best beangstigend om deze vraag te stellen, omdat het het erg persoonlijk is en dus heel dichtbij komt. Hierdoor stelde ik mijzelf kwetsbaar op en viel mijn harnas even weg.

Deze baan, of toch niet?

Ondertussen had ik voor de functie Cabin Attendant bij KLM gesolliciteerd. In de laatste ronde werd ik afgewezen. Van te voren had ik al ergens een gevoel van twijfel of de baan wel bij mij zou passen, aangezien het een stressvolle baan is. Ik hield mijzelf voor dat dit wel het geval was, omdat ik dit al heel lang wilde en ik niet wist wat ik anders zou willen doen. Het idee dat ik zou worden afgewezen beangstigde me dan ook. Mijn droombaan zou namelijk in duigen vallen en wat moest ik dan? Achteraf gezien was het maar goed ook dat ik deze baan niet heb gekregen, omdat het toch niet helemaal bij me past. Gelukkig had ik Superheld aan mijn zijde en ging ik door met de opdrachten. Ik was ook naar een Boostcamp in Leiden geweest om met andere young professionals in contact te komen. De Boostcamp was een basistraining en bevestigde veelal de kennis die ik reeds had opgedaan. Het was fijn om andere verhalen te horen van mensen die tegen hetzelfde punt in hun leven aanlopen. Hierdoor voelde ik me gesteund en kreeg ik het idee niet de enige in de hele wereld te zijn die vastliep op het gebied van een carrière.

Ook ik heb een stem in het proces

Na de twee weken was ik overtuigd om het ‘Avontuur’ af te maken. Voorheen dacht ik altijd dat een bedrijf de macht heeft om al dan niet te beslissen of dat ik daar kom te werken. Door Superheld kreeg ik het inzicht dat niet alleen een bedrijf, maar ook ik daar een stem in heb. Een ander inzicht wat ik heb gekregen is dat tijdens een sollicitatiegesprek de recruiter naast bepaalde criteria ook gewoon een leuk gesprek wil hebben met de sollicitant. Mijn idee was altijd dat het meer een eenzijdig gesprek zou moeten zijn. Met al deze inzichten en zelfkennis ging ik op zoek naar een baan.

Eindelijk een baan die past!

Na het ‘Avontuur’ voelde ik dat ik klaar was om te gaan solliciteren. Ik had nog wel even gekeken wat voor opdrachten er in de vervolg cursus zouden komen. Mijn intuïtie gaf aan dat ik deze opdrachten niet hoefde te doen, aangezien ik er dus klaar voor was. Ik voelde dat de nieuwe manier van solliciteren niet bij mij paste. Daarnaast had ik voor mijzelf bedacht in welke branche ik zou willen werken (de reisbranche) en ben hier research naar gaan doen. Vervolgens had ik nog wat testjes gedaan over welke baan er bij mij zou passen. Tevens had ik een website gevonden met diverse vacatures in de reisbranche. Vervolgens had mijn LinkedIn profiel bijgewerkt en ging ik ook via deze weg op zoek naar een baan. Ik had me aangemeld voor de dagelijkse mailing bij LinkedIn. In deze mails vond ik de nieuwste vacatures die werden aangeboden en die eventueel bij mijn profiel passen. Op een gegeven moment viel mijn oog op een vacature en klikte erop. De functieomschrijving was erg summier, maar ik kreeg ineens een heel warm gevoel. Ik ben toen verder gaan zoeken en heb de uitgebreidere vacature op andere websites gevonden. Het gaf me opnieuw een positief gevoel en bedacht me toen wat de raakvlakken zijn. Uiteindelijk heb ik naar de functie gesolliciteerd. Na het tweede gesprek kreeg ik zeer goed nieuws dat ik de baan heb gekregen!:) Ik heb een goed gevoel over de baan en heb dan ook het idee dat de baan bij mij past.

Geloof in jezelf

Als boodschap wil ik meegeven om in jezelf te geloven. Men zegt wel dat er op ieder potje een deksel past en dit is dus echt zo. Je hebt alleen een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en vertrouwen nodig dat je uiteindelijk de baan vindt die bij je past. Ga er niet met de pakken bij neerzitten maar wees actief. Je hebt zelf de regie in handen en alleen jij kan je leven veranderen. Vraag jezelf bij tegenslagen af wat erachter zou kunnen zitten en probeer dit dan voor jezelf te analyseren. Voor alle gebeurtenissen is er een reden te bedenken.

Ik bleef gemotiveerd door Superheld

Justin en Myrthe hebben mij echt super op weg geholpen. Wanneer ik een vraag had kon ik bij hen terecht. Door hun enthousiasme bleef ik gemotiveerd om de zoektocht door te zetten. De cursus heb ik als zeer positief ervaren en ben van mening dat het jou ook kan helpen om aan je superbaan te komen. Ik zou zeggen: geef het een kans om de verdieping naar jezelf te belichten. Het zal je mooie inzichten en bevestigingen opleveren. Bij mij was het alle tijd en energie die ik erin heb gestoken waard!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *